Rondleiding Kasteelruïne Bleijenbeek Reserveren

Rondleiding Kasteelruïne Bleijenbeek   

Kasteelruïne Bleijenbeek    Bleijenbeek    5851 EE    Afferden   € 6,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Ooit een prachtig kasteel, nu een ruïne. Ontdek het roemruchte verleden van kasteelruïne Bleijenbeek in Afferden. Gidsen nemen je mee terug in de tijd.

In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel.

Bombardement
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het prachtige kasteel gebombardeerd, waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen.

Zondag 10 maart, 10:00 uur. Startpunt excursie: paviljoen Bleijenbeek aan Bleijenbeek 14 in Afferden. Duur: 2 uur. Kosten: € 6,-. Tickets via www.limburgs-landschap.nl.
Meer informatie? Stichting het Limburgs Landschap, 077-4737575

Fotobijschrift: Kom genieten op Landgoed Bleijenbeek tijdens een cultuurhistorische rondwandeling bij Kasteelruïne Bleijenbeek. Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Eten en drinken in Afferden