Rozenfestival 2018 Reserveren

Rozenfestival 2018   

centrum Lottum    Smetenhofplein    5973 PL    Lottum   

Vanaf    € 17,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Iedere twee jaar is het centrum van Lottum tijdens het Rozenfestival uitbundig versierd met rozen. Miljoenen rozenknopjes zijn verwerkt in betoverende mozaïeken, modeltuinen en prachtig versierde objecten. Een tuinfair, rozen- en bloemschikdemonstraties, eetbare rozenspecialiteiten en volop informatie over kas- en buitenrozen completeren het geheel.

Het Rozenfestival wordt in 2018 weer in Lottum gevierd. Het thema is dan van 10 tot en met 13 augustus ‘Rozen smaken naar meer’.
Het Rozenfestival slaat in 2018 de culinaire weg in. In aanloop naar het Rozenfestival worden koppelingen gezocht met producenten van streekproducten, met initiatieven als Gezondste Regio 2025 en culinaire evenementen in de regio.

De organisatie heeft tijdens een evaluatievergadering ook nog uitgebreid teruggekeken op het Rozenfestival van 2016. “De editie was zeer succesvol. Het weer was perfect, er waren nagenoeg geen calamiteiten of problemen en de 50.000 bezoekers beoordeelden het festival met een 8.4. Ook financieel gezien was het een goede editie. Dat was na een regenachtige editie in 2014 hard nodig om de toekomst van het Rozenfestival veilig te stellen”, aldus de organisatie.

Eten en drinken in Lottum