Seizoensopening Kasteeltuinen Arcen Reserveren

Seizoensopening Kasteeltuinen Arcen   

Kasteeltuinen Arcen    Lingsforterweg 26    5944 BE    Arcen    e-mail   website€ 16,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op donderdag 29 maart aanstaande opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten weer voor een seizoen vol tuinbelevingen en culturele evenementen.

Het meest veelzijdige bloemen- en plantenpark viert dit jaar haar 30ste jubileum met diverse extra activiteiten. Het seizoen start ook dit jaar tijdens Pasen weer met het grootse Ridderspektakel. Daarnaast zijn er in Kasteel Arcen twee fototentoonstellingen te bezoeken en laat een overzichtstentoonstelling de geschiedenis van het Hertogdom Gelre zien. De kamers van het Kasteel staan in het teken van de fleurige voorjaarsbloeier de narcis.

In de eerste periode van het tuinseizoen staan voorjaarsbloeiers als de tulp en de narcis centraal. In het park komen tienduizenden bloembollen tot bloei en zorgen vanaf de start van het seizoen voor kleur in de tuinen. Op de Bel-etage van Kasteel Arcen is een heuse Narcissenparade te bewonderen. Zeven narcissenkwekers tonen hier hun mooiste en nieuwste narcissensoorten die door de bloembinders van Kasteeltuinen Arcen zijn verwerkt in prachtige boeketten.

Fototentoonstelling

Op de expositie-etage van Kasteel Arcen worden twee fototentoonstellingen getoond. De inzendingen van de fotowedstrijd 2017 ‘Seizoenen’ van Stichting het Limburgs Landschap zijn te bezichtigen in de rechtervleugel. Daar wordt ook ‘30 jaar Kasteeltuinen Arcen’ getoond, een fototententoonstelling samengesteld uit inzendingen van bezoekers die het park de afgelopen 30 jaar bezochten. In de linkervleugel maken bezoekers kennis met de geschiedenis van het Hertogdom Gelre met als bijzonder middelpunt een drietal maquettes van de stad Venlo, Kasteel Ter Horst in Loenen en de Schanstoren in Arcen rond de jaren 1350 tot 1500.

Eten en drinken in Arcen