Toneelgroep Maastricht - Zwart Water Reserveren

Toneelgroep Maastricht - Zwart Water   

Voormalig Trappistenklooster    Ulingsheide 3    5932 NA    Tegelen   € 18,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Toneelgroep Maastricht brengt de komende drie jaar een thrillertrilogie op verschillende locaties in Noord-Limburg. Het eerste deel van de trilogie heet Ik rij wel en is geïnspireerd op het legendarische verhaal van de bende van Venlo. Filmmaker Pieter Kuijpers (o.a. Van God Los, Riphagen) maakt met deze trilogie zijn debuut als theaterregisseur. De tekst is van Frans Pollux. De bijzondere locatie Emmaus in Tegelen is een voormalig Trappistenklooster en leent zich perfect voor deze theaterthriller.

“We zochten iets om te doen.” Dat is wat David de rechter vertelt als hij zich moet verantwoorden voor een uit de hand gelopen overval op een campingwinkel. Hij wordt, ver weg van zijn vrienden en Venlo, in een zorgboerderij geplaatst. Hij maakt een nieuwe start en een nieuw gezin met een jong meisje, Nina, dat hem begrijpt. Maar kun je iemand worden die je niet bent? Als zijn oude leven verhaal komt halen, breekt de hel los. De buitenwereld dringt binnen. Onder dreiging van geweld moet David kiezen: voor zijn nieuwe gezin, de liefde en zijn nieuwe kans - of voor dat waar hij vandaan komt.

Pieter Kuijpers regisseerde in 2003 de film Van God Los gebaseerd op de Bende van Venlo. Huisschrijver Frans Pollux bewerkt zijn eigen novelle Dat je stil blijft staan, een fictief verhaal over wat er voorafging aan de Bende van Venlo, tot een theatertekst. De soundtrack van de voorstelling wordt live gebracht door singer-songwriter Peter Beeker. Zijn rauwe dialectmuziek is geworteld in dezelfde grond waar de regisseur, de schrijver en het verhaal aan ontsproten zijn: die van Venlo.

De Thrillertrilogie wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met De Maaspoort, Toneelacademie Maastricht en Provincie Limburg.

Spel Judith Pol, studenten Toneelacademie Maastricht e.a.
Tekst Frans Pollux
Regie Pieter Kuijpers
Muziek Peter Beeker
Decorontwerp Manny Dassen
Kostuumontwerp Sabine Snijders
Dramaturgie Paul Slangen

Telefonisch reserveren, bel: 077-3207222

  Reserveren Meer info