Torna Cultura

Torna Cultura   

Aod Thoear    Steegputstraat 2-4    6017 BC    Thorn   € 5,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Ook in het nieuwe jaar blijft Torna | Cultura verrassen met opmerkelijke en interessante presentaties. Gastvrouw is Agnes Stijnen, o.a. bekend als presentatrice van het programma “Spek mét Eier’ van Omroep Roerdalen.

Programma 

  • Technologiebedrijf Blue Tea uit Ittervoort is door vliegtuigbouwer Boeing geselecteerd als partner om de training van ruimtevaarders te ontwikkelen. Ruud Dullens, mede-eigenaar van Blue Tea vertelt over de spectaculaire ontwikkelingen in de ruimtevaart en de training vanuit Ittervoort.
  • Recent is de Maasbrug in Roermond met veel luister omgedoopt tot Louis Raemaekers-brug. Naar aanleiding van deze memorabele tenaamstelling besteedt Hein van der Bruggen, secretaris van de Stichting Louis Raemaekers, aandacht aan het leven en werk van de uit Roermond afkomstige schilder en (politiek) tekenaar/cartoonist Louis Raemaekers.
  • Zangeres Marieke van der Leijé en gitarist/zanger Jos van Rens vormen samen het opmerkelijke duo PUYRE. PYURE verast het publiek met kleurrijke luistermuziek. Het duo speelt eigen werk en arrangementen van de mooiste songs uit de popmuziek.
  • Barbara de Vries is als professionele verhalenverteller theater en taal. Ze maakt als Theaterrabarber theater en vertelsels voor volwassenen en kinderen. Met haar verhalen neemt ze het publiek met woorden, gebaren en mimiek op sleeptouw.
  • Riky Simons-Julicher (Swalmen) en Mia van Wegberg-Kurvers (Echt), beiden lid van de Sjrieverskrink Midde-Limburg, lezen een door hen geschreven gedicht en column in hun eigen streektaal voor.

Eten en drinken in Thorn