Tovri - eenakterfestival Reserveren

Tovri - eenakterfestival    

MFC De Meulewiek    Sint Jansstraat 2A    5964 AC    Meterik   € 12,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zaterdag 26 oktober, vrijdag 1 en zaterdag 2 november zijn de jaarlijkse toneelavonden van toneelvereniging Tovri in mfc De Meulewiek in Meterik.

Dit jaar hebben we gekozen voor een eenakterfestival.
We spelen drie eenakters, die qua inhoud zeer verschillend zijn, echter één ding hebben ze gemeen, namelijk de schrijver: Alwin Grijseels. De regie wordt gevoerd door Marinho Peeters. De titels: 1 Bingo, 2. Zo moeder, zo dochter en 3.Mannenpraat.

Bingo: Een normale werkdag op het saaie kantoor wordt al snel verstoord door een gelukkige medewerkster. Wat blijkt… zij heeft de hoofdprijs in de loterij gewonnen. 

Zo moeder, zo dochter:
Het is een serieus stuk over twee fases in het leven, die voor zowel een moeder als ook een dochter belangrijk zijn. In een flitsende wisselwerking van twee scenes, die gelijktijdig plaatsvinden, wordt er gesproken over een derde persoon. Een eenakter die diep graaft; het gaat over een moeder, haar dochter en de blijvende liefde voor elkaar.

Mannenpraat:
Twee mannen bij elkaar, terwijl een trouwfeest in volle gang is. Ze hebben beiden een zekere relatie met de bruid. Gewoon flink opscheppen en grappen maken met een pilsje in de hand. Wat gebeurt er als zich een derde mengt in het gesprek? 

Tussen de bedrijven door zal worden gezorgd voor verrassend en gevarieerd amusement. Entree €12,50 incl. koffie/thee bij binnenkomst.

Eten en drinken in Meterik