Vernieuwde kinderspeurtocht

Vernieuwde kinderspeurtocht   

Streekmuseum 't Land van Peel en Maas    Aan de Koeberg 3    5988 NE    Helden   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zoek naar een leuk dagje uit voor het hele gezin?

Bezoek dan in de zomervakantie Museum Peel en Maas! Het streekmuseum heeft haar speurtocht vernieuwd. Met een nieuwe mascotte, vragen en huisstijl. Middels een tiental vragen kan de jeugd in de verschillende exposities speuren naar de antwoorden. Heb je alle kaartjes en antwoorden gevonden? Dan krijg je bij de balie een leuke verrassing!

Naast de speurtocht is er nog meer te doen en te beleven in Museum Peel en Maas. Start je bezoek bij binnenkomst met een flinke draai aan het Rad van Avontuur, ontdek de mythes rond de Gouden Peelhelm en ga op ontdekking langs de sprekende bomen en het dierenrijk van Peel en Maas. Hoogtepunt voor kinderen is de spannende aardbevingssimulator. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Ook volwassenen hoeven zich zeker niet te vervelen. De lokale geschiedenis van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig komen hier tot leven. In de gezellige horeca-afdeling, binnen met airco en buiten op het terras onder de bomen, sluit je het bezoek af met een kopje (ijs)koffie met heerlijke Limburgse vlaai.