Verstild in Stein op Venlose begraafplaats

Verstild in Stein op Venlose begraafplaats   

Poppodium Grenswerk    Peperstraat 10    5911 HA    Venlo    e-mail   website€ 17,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zaterdagavond 2 november 2019 zal Jacques-Paul Joosten met zijn band wederom een concert geven op de Algemene begraafplaats in Venlo. Het concert dat vorig jaar, ter ere van 675 Venlo Stad, eenmalig gehouden zou worden op deze unieke locatie, krijgt een onverwacht vervolg en is een samenwerking met De Maaspoort en Grenswerk. Tickets zijn meteen te koop via de websites van De Maaspoort en Grenswerk.

Venlo bestond vorig 675 jaar als stad. Reden voor zanger Jacques-Paul Joosten om met zijn band een eerbetoon te brengen aan alle Venlonaren die de afgelopen 675 jaar zijn geboren, getogen en gestorven in Venlo. Een concert dus voor honderdduizenden Venlonaren die vanaf 1343 de stad hebben gemaakt tot wat hij nu is. Geen betere locatie om de overledenen te eren dan de historische Algemene Begraafplaats van Venlo waar ruim 8000 graven een klein gedeelte van de geschiedenis van de trotse Venlonaren van weleer op verstilde wijze weergeven.

Het concert werd een spraakmakend succes dat door vele bezoekers vorig jaar als een onvergetelijke avond werd betiteld. Reden om nogmaals op dezelfde locatie muziekliefhebbers te verwennen met muziek, tekst en vooral veel sfeer. Passend is gekozen voor zaterdagavond 2 november, want dan is het Allerzielen en worden de overledenen herdacht.

‘Verstild in Stein’ is een exclusief concert in samenwerking met De Maaspoort en Grenswerk op een dito locatie waarin verdriet, geluk, tijd, heimwee, liefde en vooral herinneringen op muzikale wijze in het Venlose dialect centraal staan. “Ut verlaeje geit immers noeijts veurbeej.”

Eten en drinken in Venlo