Vlinderexcursies in de Groote Peel Reserveren

Vlinderexcursies in de Groote Peel   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   € 5,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Fleurige fladderaars in De Groote Peel
In Nationaal Park De Groote Peel vliegen veel vlinders, waaronder een aantal bijzondere soorten. Wie meer wil weten over deze fleurige fladderaars kan op zondag 7 en zondag 14 juli meedoen met een vlinderexcursie. Vanaf 10 juli zijn er ook weer elke woensdagmiddag ‘Zin in Zomertochten’ voor gezinnen met kinderen. Veel te doen dus deze zomer bij De Pelen! Alle activiteiten starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen.

Vlinders van het veen
Tijdens een vlinderexcursie in De Groote Peel ga je op zoek naar de vlinders van het veen. In dit voormalige hoogveengebied komen algemene, maar ook bijzondere soorten zoals de Phegeavlinder (ook melkdrupje genoemd) en het Spiegeldikkopje voor. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Je ontdekt wat het verschil is tussen dag- en nachtvlinders, waar je vlindereitjes kunt vinden, wat waardplanten zijn en welke waardplanten er in De Peel voorkomen. Ook de metamorfose van vlindereitje via eitje, rups, pop naar volwassen vlinder is een bijzonder natuurverschijnsel. Ongelooflijk dat zo’n harige of glibberige rups straks een mooie vlinder wordt. Met behulp van een zoekkaart, waarop de meest voorkomende vlinders van de Peel staan, kunnen ook kinderen de verschillende soorten herkennen. Een boeiende excursie voor het hele gezin.

Er zijn vlinderexcursies op zondag 7 en zondag 14 juli, telkens om 11.00 uur. De tocht is 2 kilometer lang en duurt 1,5 - 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Eten en drinken in Ospel