Vogels kijken

Vogels kijken    

NP De Maasduinen    Bosserheide 3E    5855 EA    Well   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Kinderactiviteit Nationaal Park De Maasduinen

Op donderdag 2 mei vindt er een vroege vogelexcursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De kinderactiviteit start om 09.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. De activiteit is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Uiteraard mogen ouders ook mee.
Denk aan stevig schoeisel en een verrekijker.
Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Vogels houden niet van uitslapen. In de ochtenduren zingen zij hun hoogste lied. Om hier naar te luisteren en vogels goed te kunnen spotten, moeten de wandelaars vandaag vroeg uit de veren. In de ochtend brandt de strijd los om het mooiste lied. Door de grote variatie aan terreintypen kunnen we hier een grote diversiteit aan vogels ontmoeten. De Maasduinengidsen zullen de kinderen van alles leren over vogels en ze ook diverse soorten leren herkennen. Het is altijd spannend wat er tijdens een vogelkijktocht gezien wordt.

Fotobijschrift: Het voorjaar is begonnen! Dat betekent weer veel activiteit in de vogelwereld.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Gerard Evenhuis. 

Eten en drinken in Well