Vollemaan Heksenverhalenavond bij De Pelen Reserveren

Vollemaan Heksenverhalenavond bij De Pelen   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Vanaf    € 7,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Spannende avondwandeling in De Groote Peel

Een Vollemaanwandeling in De Groote Peel is best spannend. Maar het kan nog spannender! Tijdens de Vollemaanwandeling op zaterdag 12 oktober worden er namelijk heksenverhalen verteld door vertellers van Vertelclub Veldhoven, die je onderweg tegenkomt. Na afloop lekker nagenieten van een drankje bij de Peelboerderij. 

Verhalen over heksen in het diepe donker
Het is volle maan! Hoogtij voor heksen. In ieder geval in verhalen van vertellers van VerVe. Heksen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding, zodat er veel verhalen over heksen de ronde doen. Sommige zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen, andere zijn fictief. Ze werden vaak verteld om mensen bang te maken of om het volk op te zetten tegen mensen, meestal vrouwen, die werden beschuldigd van hekserij. Gevolg van die angst en beschuldigingen was een gruwelijke heksenvervolging, die veel onschuldige slachtoffers maakte, zelfs in de Peelstreek.

Veel verhalen over heksen, verzonnen of ‘echt’, zijn opgeschreven en van generatie op generatie overgeleverd. Genoeg materiaal dus voor een Heksenverhalenwandeling op zaterdag 12 oktober. Dan delen vijf leden van Vertelclub Veldhoven elk een ander heksenverhaal.

Informatie en reserveren

  • Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.30 – 19.45 – 20.00 – 20.15 en 20.30 uur. Per tijdstip max. 20 deelnemers.
  • Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind (vanaf 9 jaar). Prijs is inclusief een drankje in de Peelboerderij na afloop van de tocht.
  • reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/verhalenvertellersdepelen
  • de route is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen)
  • de activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Zaklampen zijn overbodig.

De Heksenverhalenavond start bij het Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Buitencentrum de Pelen: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Eten en drinken in Ospel