Vollemaan verhalenwandeling De Pelen Reserveren

Vollemaan verhalenwandeling De Pelen   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   € 10,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Spannend verhaal bij het licht van de vollemaan

Een avondwandeling in De Groote Peel is bijzonder en ook een beetje spannend. Zeker als het vrijdag de 13de én Vollemaan is! En het wordt nog spannender als er een spannend verhaal wordt verteld. Wie durft?! De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen.

De donkere, koude dagen voor Kerst werden vroeger ‘opgewarmd’ met verhalen bij het haardvuur. Vanavond wordt zo’n verhaal verteld in de natuur. Terwijl het licht van de vollemaan een zilveren licht over het landschap tovert kan je ervan genieten.

Schimmig en grimmig. Zo stond De Peel een hele lang tijd bekend. Er huisden bovennatuurlijke wezens in het moeras dat mensen daarom zoveel mogelijk vermeden. Deden ze dat niet, dan liepen ze een groot risico om bijvoorbeeld de ‘gloeiige’ tegen het lijf te lopen of de duivel in hoogst eigen persoon. Menigeen stond daarbij doodsangsten uit en kan het niet meer navertellen.

Daarom doen vertellers van Vertelclub Veldhoven dat tijdens de Vollemaanwandeling op vrijdag 13 december. Zij delen een spannend verhaal over angstaanjagende gebeurtenissen uit het grijze verleden van De Peel. Een ding is zeker: de dolende geesten, heksen, weerwolven en monsters hadden weinig goeds in de zin.

De avond start én eindigt met een verhaal. Tussendoor is er een Vollemaanwandeling onder begeleiding van Peelgidsen. Na afloop lekker genieten van een winters drankje.

Informatie en reserveren
Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.45 – 20.15 en 20.45 uur. Per tijdstip max. 30 deelnemers. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Prijs is inclusief een drankje in na afloop van de tocht.

Reserveren kan via de website. De wandeling is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief twee verhalen) De activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Zaklampen zijn overbodig.

Eten en drinken in Ospel