Vollemaanwandeling met Peelverhalen Reserveren

Vollemaanwandeling met Peelverhalen   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   € 10,00

Beschikbare data

  • Vrij 13 december 2019 19.45, 20.15 en 20.45 uur

Een avondwandeling in De Groote Peel is bijzonder en ook een beetje spannend. Zeker als het vrijdag de 13de én Vollemaan is! En het wordt nog spannender als er spannende Peelverhalen worden verteld. Wie durft?! De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Verhalen bij het licht van de vollemaan
De donkere, koude dagen voor Kerst werden vroeger ‘opgewarmd’ met spannende verhalen bij het haardvuur. Vanavond worden deze verhalen verteld in de natuur. Terwijl het licht van de vollemaan een zilveren licht over het landschap tovert kan je ervan genieten.

Schimmig en grimmig. Zo stond De Peel een hele lang tijd bekend. Er huisden bovennatuurlijke wezens in het moerassige veengebied dat mensen daarom zoveel mogelijk vermeden. Deden ze dat niet, dan liepen ze een groot risico om bijvoorbeeld de ‘gloeiige’ tegen het lijf te lopen of de duivel in hoogst eigen persoon. Menigeen stond daarbij doodsangsten uit en menigeen kan het niet meer navertellen. Daarom doen vertellers van Vertelclub Veldhoven dat tijdens de Vollemaanwandeling op vrijdag 13 december. Zij delen een spannend verhaal over angstaanjagende gebeurtenissen uit het grijze verleden van De Peel. Een ding is zeker: de dolende geesten, heksen, weerwolven en monsters hadden weinig goeds in de zin.

De avond start en eindigt met een verhaal. Tussendoor is er een Vollemaanwandeling onder begeleiding van Peelgidsen. Na afloop lekker genieten van een winters drankje.

Informatie en reserveren 
Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.45 – 20.15 en 20.45 uur. Per tijdstip max. 30 deelnemers. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Prijs is inclusief een drankje in de Peelboerderij na afloop van de tocht. Reserveren graag online. De wandeling is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen) en de activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Zaklampen zijn overbodig.

Eten en drinken in Ospel