Wandel mee tijdens de 'nacht van het kind' Reserveren

Wandel mee tijdens de 'nacht van het kind'   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Vanaf    € 7,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Schemerwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Loop op zaterdag 1 juni mee met een Schemerwandeling tijdens de ‘Nacht van het Kind’ en ervaar de overgang van licht naar donker in De Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt deze bijzondere belevenis vanaf het buitencentrum De Pelen in Ospel. De helft van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Ervaar de overgang van licht naar donker in de natuur
Een avondwandeling in de natuur is heel bijzonder. Als het licht verdwijnt, verandert er van alles in de natuur. Dieren die overdag actief zijn maken zich op voor de nacht. De meeste vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. Veel kleine zoogdieren voelen zich onbespied en sluipen voorzichtig uit bosjes en holen tevoorschijn op zoek naar voedsel. Als het helemaal donker is, worden de dieren van de nacht actief. Ze zijn aangepast aan het leven en jagen in het donker en hebben een goed ontwikkeld gehoor, tast- en/of reukvermogen. Ook de deelnemers aan deze excursie zullen deze aanpassing van de zintuigen ervaren. Een belevenis om nooit te vergeten!

Bekende TV boswachter Arjan Postma
Na afloop brandt de vuurkorf. Kinderen kunnen broodjes bakken en er is voor iedereen een drankje in de Peelboerderij. Er zijn drie starttijden; om 19.00, 21.00, 21.15 en 21.30 uur. De eerste 2 wandelingen zijn speciaal voor kinderen en mindervaliden. Deze zijn korter dan de andere tijdstippen (2 km ipv 3 km) en over een verhard pad. Peelgidsen zorgen voor de begeleiding. De eerste van 19.00 uur wordt zelfs begeleid door de bekende TV Boswachter Arjan Postma.

Deelname aan de Schemerwandeling kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Dit is inclusief drankje na afloop. Er kunnen 20 deelnemers per starttijd meedoen. Kaartjes kun je online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/nachtvanhetkinddepelen Starten bij de ingang van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Wandelen voor het goede doel
De Schemerwandeling is één van de activiteiten tijdens de ‘Nacht van het Kind’, een grote landelijke fondsenwervingsactie voor kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden. De Nacht van het Kind is een initiatief van Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en KiKa. Zij slaan hiermee de handen ineen voor de miljoenen kinderen die wakker liggen van dingen waar ze niet wakker van zouden moeten liggen. Zoals armoede, oorlog, ziekte, huiselijk geweld, gebrek aan educatie, gebrek aan liefde en een gebrek aan gewoon kind kunnen zijn.

Staatsbosbeheer draagt 50% van de opbrengst van de Schemerwandeling af aan dit goede doel.

Eten en drinken in Ospel