Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Düsseldorf

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Düsseldorf   

Centrum Düsseldorf    Marktplatz    40213    Düsseldorf   

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Dé kerstmarkt Düsseldorf bestaat eigenlijk niet. Düsseldorf combineert namelijk liefst zeven kerstmarkten met ieder een eigen thema. Zij worden verbonden door de kerstverlichting en ligging, waardoor je als vanzelfsprekend van het ene thema naar het andere thema loopt.

Waar te vinden?

De thema-kerstmarkten zijn allemaal opgebouwd rond de driehoek Königsallee, Schadowstrasse en oude binnenstad. De zeven thema’s bieden voor ieder wat wils. Zo kun je schaatsen op het Cornelius plein, de kerstsfeer in Düsseldorf bewonderen vanuit het reuzenrad op de Burgplatz of de traditionele kerstmarkt op het Schadowplein bezoeken.

Voor het stadhuis van Düsseldorf is de historisch ogende ambachtelijke kerstmarkt met handgemaakte kunst en ambachten opgebouwd. De engelenmarkt aan de Heinrich-Heine-Platz brengt je in "Hemelse sfeer" terwijl de idyllisch gelegen sterretjesmarkt op de binnenplaats van het Huis van Wilhelm Marx de romantiek in de kerst brengt. De Düsseldorf hutten in het hart van de oude stad bieden ook een unieke ervaring.

Winkelen in Kerstsfeer

Naast de zeven kerstmarkten kun je ook prima winkelen. De route langs de markten brengt je door het winkelhart van Düsseldorf. Zo biedt de Köningsallee grote, internationale merken zoals Armani, Gucci, Versace en Dior, Hermès en Bulgari. Op de schadowstrasse slaag je zeker als je op zoek bent naar alternatieve grote warenhuizen en kleinere winkels. In de Oude winkelstad en Carlstad kun je tot slot jouw hart ophalen bij kleine winkeltjes, boetiek en lokale ontwerpers. Zo biedt Düsseldorf een kerstsfeer voor elke smaak.

Maak je bezoek compleet met een kersrondleiding

Je hebt inmiddels wel door dat een bezoek aan kerstmarkt Düsseldorf een enorme happening is. Om het overzicht te bewaren kun je jouw bezoek starten met een speciale kerstrondleiding. Uiteraard kan je jouw bezoek daar ook mee eindigen om te controleren of je niets gemist hebt. Düsseldorf wenst je fijne feestdagen!

  • Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 60 kilometer afstand van Venlo.
  • De Kerstmarkt is geopend van 22 november tot en met 30 december:
    zondag t/m donderdag van 11.00 tot 20.00 uur
    vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur

Foto's: Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH – U. Otte