Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Moers

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Moers   

Innenstadt Moers    Meerstrasse    47441    Moers   

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Elk jaar verwelkomt de kerstmarkt van Moers jong en oud in de buurt van het kasteel van Moers. Met een uitgebreid podiumprogramma, een grote selectie culinaire hoogstandjes en last but not least met veel geschenkideeën, trekt de kerstmarkt van Moers jaarlijks zo'n 300.000 gasten naar de stad. Het aanbod in de vele houten stalletjes varieert van met de hand genaaide teddyberen, glazen decoraties, houtwerk tot vilten hoeden, kaarsen, sieraden, mooie woonaccessoires en keramiek. Natuurlijk mogen Räuchermännchen (houten speelgoed) en houten wiegjes niet ontbreken, net als Bruchschokolade (snoepgoed op basis van chocolade) of glühweinbonbons. Hier kunt u dingen vinden die u nergens anders kunt kopen.

Speciaal is het kerstmarktpodium, dat 's avonds een gevarieerd programma biedt. Van soul, jazz en blues tot koorzang of klassieke kerstmuziek, het is er allemaal.

Voor de jongsten

De kerstmarkt van Moers heeft een breed aanbod voor kinderen. Op 6 december bezoekt St. Niklaas Moers en geeft geschenken aan de kinderen, die een liedje hebben gezongen of een kunstwerkje hebben geschilderd. De bekende Kasperbühne, de kindercarrousel, de ijsbaan en de kinderspoorweg zijn onlangs uitgebreid met "Bruno de sprookjesboom".

Op de Altmarkt leest de knoestige knecht op verzoek of met een druk op de knop, sprookjes van de gebroeders Grimm. Op kaarsavond dooft de markt een paar uur in een idyllisch licht, wat heel wat pure kerstsfeer geeft.

  • Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Venlo. 
  • De markt is geopend van 22 november t/m 22 december van zondag t/m donderdag van 11.00 tot 20.00 uur
    vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur
Foto's Moers Marketing GmbH