Wisseltentoonstelling 'De Wolf.. in het Leudal'!

Wisseltentoonstelling 'De Wolf.. in het Leudal'!   

Bezoekerscentrum Leudal    Roggelseweg 58    6081 NP    Haelen    e-mail   website€ 2,50

Beschikbare data

  • Zon 3 maart 2019 t/m zon 26 mei 2019

Een nieuwe wisseltentoonstelling in het Leudalmuseum.

Vanaf 3 maart tot en met 26 mei 2019 staat de nieuwe wisseltentoonstelling in het Bezoekerscentrum Leudal te Haelen geheel in het teken van de wolf. De tentoonstelling, met als titel “De Wolf,… emotie en feiten”, is opgezet door de Studiegroep Leudal en de Stichting Groen Hart Leudal samen.

De terugkeer van de wolf in Nederland trekt veel aandacht. Bijna dagelijks is er in pers en media wel een artikel of bericht over de wolf te vinden. Na 150 jaar van afwezigheid in Nederland en landen om ons heen, breiden wolven zich weer uit, en het lijkt erop dat hij Nederland daarbij niet links laat liggen. Tijd dus om ons voor te bereiden op zijn komst.

Ja, er valt veel te leren over de wolf in de tentoonstelling in het Leudalmuseum aan de Roggelseweg in Haelen. Afkomst, soorten, leefwijze, voedsel, aantallen, gedrag. Aanschouwelijk onderwijs via panelen met informatie en foto's.

Maar er staat ook een echte wolf, die geleefd heeft in Oost-Nederland en daar na zijn dood is opgezet. U staat oog in oog met een echte wolf! Een schedel van een andere wolf kun je er zien en...echte wolvendrollen!

Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen.

Tot en met 31 maart:
op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-15.00 uur, en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.
Vanaf 2 april:
op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur, en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.