Zoektocht naar paddenstoelen

Zoektocht naar paddenstoelen   

Parkeerplaats voormalige voetbalvelden Geijsteren    Oostrumseweg 34    5862 AP    Geijsteren   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Hoewel er praktisch het hele jaar door wel paddenstoelen voorkomen, is de herfst natuurlijk de beste tijd om ze te bekijken.

Paddenstoelen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Omdat men vroeger de herkomst ervan niet kon verklaren, werd er al gauw gedacht aan heksen, duivels en tovenaars. Dit vind je nog steeds terug in namen als heksenboleet, heksenkring en duivelsei.

Tegenwoordig is wel al veel over paddenstoelen bekend. Zo weten we dat een aantal soorten nauw samenleeft met bomen/struiken. Hierbij is sprake van een win-win-situatie, want zowel de betreffende paddenstoel als de boom of struik worden daar beter van. Andere soorten breken dood of levend organisch materiaal af en spelen dus een belangrijke rol bij de recycling van voedingsstoffen.

Voor wie meer van paddenstoelen wil weten of zijn kennis nog eens wil opfrissen, organiseert IVN-Geysteren-Venray een paddenstoelenwandeling en wel op het landgoed Geysteren. Dit gevarieerd bosgebied staat bekend om zijn rijkdom aan paddenstoelen.

  • Het is raadzaam een spiegeltje en/of een loep mee te nemen, zodat u de paddenstoelen nader kunt bekijken
  • Vertrek om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van het voormalige voetbalveld

Eten en drinken in Geijsteren