Exatenbosch Maasplassenroute Meer info / print / GPX

Exatenbosch Maasplassenroute   

Startpunt:     Grathemerweg 16    6037 NP    Kelpen-Oler    Lengte: 37 km    2 Beoordelingen


Deze afwisselende fietsroute brengt je vanuit Camping-Activiteitencentrum Geelenhoof in Kelpen-Oler naar de binnenstad in Roermond. 

In het eerste deel van de route fiets je door het mooie natuurgebied Exaten. Daarna fiets je door de dorpen Baexem en Horn en kom je langs enkele molens en kastelen waar Leudal bekend om staat. Wanneer je de Maas bent overgestoken, kom je in het historische centrum van Roermond. Dit is zeker de moeite waard af te stappen en een rondwandeling te maken. 

De route vervolgt via de Maasplassen die je met een pontje oversteekt. Daarna kom je achtereenvolgens door natuurgebied de Beegderheide en het dorp Grathem met opnieuw enkele kastelen en een molen. 

  • Let op de vaartijden van het pontje. In de wintermaanden vaart het pontje niet, de overige maanden vaart het pontje op wisselende tijden. 
  • Vind je langs de Maas fietsen leuk? En zou je willen weten hoe de Maas er van bron tot monding uitziet? Bekijk dan eens deze etappes van de Maasfietsroute in Noord-Limburg. 
Startpunt

Grathemerweg 16
6037 NP Kelpen-Oler

Lengte

37 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

71, 96, 72, 44, 43, 38, 95, 94, 83, 64, 82, 92, 93, 84, 35, 30, 51, 50, 32, 71

Parkeren

Camping-Activiteitencentrum Geelenhoof

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 2 beoordelingen | Sinds 18 juli 2017

Karel Kolb
2 september 2018

Fijne route, wij deden 'm de dag nadat we een lange route van ruim 60 km reden. Dit was een stuk korter maar wel met Roermond na 15 km op de route. Hier hebben we heerlijk rondgedwaald en wat gewinkeld, het tochtje met de pont daarna, over de Maasplassen vond mijn zoon (10) ook erg leuk.


Sanne
18 juli 2017

Erg mooi!


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route