Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Fietsroute langs de Maas

Vanuit het centrum van Venray via Oostrum en Meerlo naar de Maas en Blitterswijck en via Wanssum, Geijsteren en Oostrum weer terug naar Venray. De fietsroute voert door het afwisselende overgangsgebied naar de Maas.

Voor u vertrekt, of na terugkomst is het aan te raden om de Sint Petrus Bandenkerk (Grote Kerk) van binnen te bezichtigen (beeldenschat en Marianum). Achter de Grote Kerk (knooppunt 17) de Stationsweg in oostelijke richting naar Oostrum volgen.

Volg: 16, 51, 52, 58, 14, 59, 61, 16, 17.
Na de rotonde ligt rechts de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Servatius (in 1907 gesticht voor mannen). Het complex omvat nu moderne woonvormen. Na het snelwegviaduct gaat de route linksaf richting Boshuizerbergen. Een natuurgebied, bekend om het grootste jeneverbesstruweel van Zuid-oost Nederland,.

Knooppunt 16
Door Oostrum, de Wanssumseweg oversteken (voorzichtig!) en de Sparrendreef in. Rechts ligt Parc de Witte Vennen (dagstrand, speeltuin en midgetgolfbaan).

Knooppunt 51
Vlak voor de brug over een arm van de Groote Molenbeek gaat links de Postbaan. Aan deze weg liggen de Sint Goarkapel uit 1662 en een prehistorische grafheuvel uit 700 v.C. Rechtdoor aan de overzijde van het Moleneind staat Slothoeve ’t Kasteelke. Een poort met bijgebouwen uit 1619. Als de route linksaf slaat, ligt op de hoek de voormalige burgemeesterswoning Huize Meerlo, door de bevolking Huize Nab genoemd, naar de vroegere bewoner.

Knooppunt 52
Door het landelijke gebied verder naar de Maas.

Knooppunt 58
Hier linksaf over de Maasdijk. Bij Tante Jet aan de Maas (een van de oudste cafés aan de Maas) legt het voet/fietsveer aan.

Knooppunt 14

Knooppunt 59
Aan de route ligt links de Hervormde kerk en rechts de kasteelruïne van Blitterswijck. Onder de brug door langs CR de Maashoeve. Van Wanssum (jachthaven) naar Geijsteren. Een dorp, waarvan de luiken nog het motief en de kleuren van de heerlijkheid dragen. CR ’t Trefpunt.

Knooppunt 61
Voor de Sint Willibrorduskerk rechts staat nog een grote grafsteen. Bij de sportvelden gaat rechts een zandpad naar de Rosmolen (0,6km), de meest pittoreske watermolen van Limburg. Bij de Rosmolen kunt u dezelfde weg terug, of verder langs de bosrand richting Oostrum, waar de route loopt.

Knooppunt 16
Vanaf dit punt voert de route (dezelfde als op de heenweg) terug naar Venray.

Startpunt Stationsweg
5807 Oostrum Bereken route naar startpunt
Lengte 29 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 17, 16, 51, 52, 58, 14, 59, 61, 16, 17
Weg type Verharde wegen en een onverharde landbouwweg langs de Maas.
Horeca langs deze route
Tante Jet Veerweg 7, Blitterswijck
Bakkerij Verdeuzeldonk Pastoorstraat 24, Wanssum
Het Hof van Meerlo Peschweg 8, Meerlo
Cafetaria De Klein Brugstraat 7, Wanssum
Bezienswaardigheden langs deze route
Kloosterpoortje Blitterswijck Veerweg, Blitterswijck
Expositie 40-45 Veerweg 14, Blitterswijck
Fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi Veerweg 7, Blitterswijck
Ruïne Kasteel Blitterswijck Maasweg 27, Blitterswijck
Luisterplek 202 - Wachter van de Peel Goumansplein, Venray
Landgoed Geijsteren De Rosmolen, Geijsteren
Schatten, Sint Petrus Banden Kerk Monseigneur Goumansplein , Venray
Indiemonument Meerlo Hoofdstraat 17, Meerlo
Nederlands Hervormde Kerk Maasweg 27, Blitterswijck
't Kasteelke Moleneind 4, Meerlo
Venrays Museum Monseigneur Goumansplein 1, Venray
Mariakapelletje en Annakapelletje Afferden

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen