Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Fietsroute rondom de Ballonzuilbossen

De fietsroute rondom de Ballonzuilbossen voert langs vele bossen en heidevelden van het Zwartwater.

Middenin de Ballonzuilbossen vindt u het oudste luhctvaartmonument van Nederland. Neem hiervoor de afslag Rozendaal als u over de Beekweg fietst.

Vanaf knooppunt 14 en heel snel daarna knooppunt 13 gaat de route rechts naar het Zwartwater, een rest van de uitgestrekte heidevelden aan de Peel. Veel heidegronden rondom Vredepeel veranderden na de oorlog in vruchtbare landbouwgrond, ten behoeve van de voedselvoorziening.

De route vervolgt over een mooi fietspad richting Overloon. Vanuit het centrum van Overloon is het maar een klein stukje naar het Liberty Park. Hier beleeft u het dagelijkse leven van 1940-1945, door kranten, foto’s, wapens en uniformen. Het Liberty Park beschikt over een unieke collectie gerestaureerde militaire voertuigen. In het centrum van Overloon treft u daarnaast enkele bronzen dieren, die het Zoopark in Overloon, een kilometer naar het noorden, aankondigen.

Vanuit het centrum van Overloon gaat u via een landelijke route terug naar de Ballonzuilbossen.

Volg de knooppunten 14, 13, 47, 48, 49, 45, 49, 14
U kunt de route ook starten vanuit het centrum in Overloon, tegenover de supermarkt PLUS. U volgt in dat geval de knooppunten 28, 14, 13, 47, 48, 49 en 28.

De route is prima te combineren met de Fietsroute rondom Vredepeel (startpunt knooppunt 13). Er ontstaat dan een route van circa 35 kilometer. 

Startpunt Kruising Beekweg-Rozendaal
5815 CN Merselo Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Kruising Beekweg - Rozendaal, Knooppunt 14
Lengte 15 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 14, 13, 47, 48, 49, 28, 14
Weg type Verharde wegen en veel langs bosranden.
Parkeren in het bos (neem de weg Rozendaal) is een parkeerplaats
Horeca langs deze route
IJssalon Clevers Venrayseweg 5, Overloon
Bezienswaardigheden langs deze route
Oorlogsmuseum Overloon Museumpark 1, Overloon
Ballonzuilbossen Zwartwater, Merselo
Luchtvaartmonument de Ballonzuil Rozendaal, Merselo

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen