Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Fietsroute rondom Landgoed Geijsteren

De fietsroute rondom Landgoed Geijsteren brengt u vanuit het centrum van Venray naar bedevaartsoord Smakt, naar en langs de Maas en via Geijsteren en Oostrum weer terug naar Venray.

Landgoed Geijsteren is een 600 ha. groot natuurgebied, met bossen, landerijen, oude hoeven, watermolens, aan de rand het schilderachtige dorpje Geijsteren.

Tip: bezichtig de Sint Petrus Bandenkerk in Venray van binnen.

 

Je start de route op het Kerkpad bij knooppunt 17. Volg fietsknooppunt: 27, 15, 46, 61, 16, 17.

Via Kerkpad fiets je tussen het oude kloostercomplex Jerusalem en de Grote St. Petrus Bandenkerk. Het klooster is gesticht in 1422. Nadat het in de tweede wereldoorlog is afgebrand, is het herbouwd. Tegenwoordig is dit gebouw in gebruik als gemeentehuis en kunstencentrum.

Aan de rechterzijde van de Noordsingel ligt de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Anna, dat gesticht is in 1908 voor dames (knooppunt 27 ligt hier). 

Via het Loobeekdal gaat de route naar Smakt.

Knooppunt 15
Voordat u de route rechtsaf volgt, kunt u linksaf de Sint Jozefkapel en Café Restaurant ’t Pelgrimshuis in Smakt (0,6km) bezoeken. De Sint Jozefkapel is in 1699 gesticht. Sint Jozef wordt er vereerd als patroon voor een gelukkige levensstaat. In maart, waarin de naamdag van Sint Jozef valt, komen duizenden bedevaartgangers naar Smakt. Terug naar knooppunt 15 en later linksaf de Maasheseweg volgen totdat de Maas te zien is. De route richting knooppunt 61 volgt stoomopwaarts de Maas en langs Restaurant de Watervogel. Voordat de Molenbeek wordt overgestoken ligt rechts de Holtmeule, een watermolen, die voor het eerst in 1641 is vermeld.

Ommetje
Op de volgende driesprong is een zijweg naar de Sint Willibrorduskapel te volgen (eerst verhard, later een bospad). De gotische kapel en waterput staan op de grens van Limburg en Noord-Brabant en dateren uit het midden van de 16e eeuw. Volgens de legende heeft Sint Willibrordus hier gepredikt en gedoopt.

Knooppunt 61
Hier is het goed toeven in Eet- en drinkcafé ’t Trefpunt. De route gaat verder langs de Sint Willibrorduskerk (tegen de muur een oude grote grafsteen) richting Oostrum. Bij de sportvelden gaat rechts een zandpad naar de Rosmolen (0,6km), de meest pittoreske watermolen van Limburg. Bij de Rosmolen kunt u terug naar de sportvelden, of verder langs het weiland richting Oostrum waar de route loopt.

Knooppunt 16
Na café Halfweg ligt links van de Stationsweg de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Servatius (gesticht in 1907 voor mannen).

Startpunt Raadhuisstraat
5801 MB Venray Bereken route naar startpunt
Lengte 19.5 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 17, 27, 15, 46, 61, 16, 17
Weg type Verharde en onverharde wegen.
Parkeren U kunt uw auto parkeren op het Raadhuisplein
Bezienswaardigheden langs deze route
Schatten, Sint Petrus Banden Kerk Monseigneur Goumansplein , Venray
Luisterplek 202 - Wachter van de Peel Goumansplein, Venray
Landgoed Geijsteren De Rosmolen, Geijsteren
Venrays Museum Monseigneur Goumansplein 1, Venray

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen