Leudalroute   

Startpunt:     Roggelseweg 58    Haelen    Lengte: 41 km    4 Beoordelingen


De Leudalroute brengt u per fiets door bijna de hele gemeente Leudal. De route start bij het Bezoekerscentrum Leudal, tussen Roggel en Haelen. In een ronde van ruim 40 kilometer fietst u achtereenvolgens door de dorpen Nunhem, Neer, Buggenum, Haelen, Horn, Grathem en Baexem. De gezellige dorpen worden afgewisseld met prachtige natuur, vele bezienswaardigheden en mooi uitzicht over de Maasplassen.

U start de route bij Bezoekerscentrum Leudal, het vertrekpunt van veel wandel- en fietsroutes. Tevens is in het Bezoekerscentrum het Leudalmuseum gevestigd, en u kunt er terecht voor VVV-informatie, streekproducten of andere kleine cadeautjes uit de regio. Leudal staat ook wel bekend als molengebied. Direct bij de start van de route treft u dan ook al de eerste molen aan: de St. Elisabethsmolen. Even verderop richting Nunhem staat de Leumolen, ook wel de St. Ursulamolen genoemd. De volgende molens die u tegenkomt zijn Molen de Welvaart in Horn, Molen de Hoop in Horn en – iets afwijkend van de route – de Grathemer Molen in Grathem.

Behalve om zijn molens, staat Leudal ook bekend om de kastelen. Kasteel Horn in Horn, waar de route vrijwel langs voert, is een van de oudste, nog intacte Middeleeuwse ringmuurburchten in Nederland. Via het natuurgebied De Beegderheide wordt de route vervolgt richting Beegden en Grathem, waar u door natuurgebied de Exaten fietst. Het laatste deel van deze fietsroute gaat door natuurgebied het Leudal. Natuurgebied Leudal is wellicht het bekendste natuurgebied in deze regio, dankzij de diverse beekdalen, landduinen, bosvennen en rijke variatie aan fauna. 

Startpunt

Roggelseweg 58 Haelen

Herkenningspunt

Knooppunt 49, Bezoekerscentrum Leudal

Lengte

41 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

49, 51, 50, 52, 45, 95, 38, 30, 51, 50, 32, 44, 43, 41, 46, 49

Weg type

Verharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij het Bezoekerscentrum Leudal

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 4 beoordelingen | Sinds 4 mei 2016

jan en wilma
30 augustus 2017

Mooie route voor herhaling vatbaar


Hub
10 augustus 2017

Een heel fijne route over goede, zeer mooie wegen, langs vele mooie dorpen en molens.


Lex
24 augustus 2016

Prachtige fietsroute. (24-08-16) Veel afwisseling in Natuur en omgeving. Route klopt goed met de knooppunten.


EAM
4 mei 2016

Een prachtig uitgezette route en zeer gevarieerd. Door bossen waar alleen het geluid van de vogels te horen is, afgewisseld met rustige landweggetjes en vriendelijke dorpjes. En zoals het hoort ook een heleboel leuke terrasjes op de route. Steeds opnieuw verrassende vergezichten over het glooiende landschap. En uiteraard veel, heel veel kapelletjes onderweg, dit is tenslotte Limburg. De Mariakapel in Neer en de St. Elisabethsmolen zijn beslist de moeite waard om even voor af te stappen. Overal bankjes om in alle rust te kunnen genieten van al het moois rondom. Het eerste stuk bos weliswaar over een zandweg met veel kuilen en modder maar desondanks goed te doen. Het terrein is glooiend maar voor de geoefende fietser zal dat geen probleem opleveren. Wij zullen 'm zeker nóg eens fietsen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route