Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

MTB Ballonzuilroute

De route heeft een totale lengte van 33 kilometer. Er zijn drie lussen te rijden van 5 (groen), 8 (blauw) en 20 (rood) kilometer. Startpunt van alle drie de lussen is bij het gedenkteken van de Ballonzuil. Het parcours kent relatief weinig hoogteverschillen en biedt de nodige singletracks. Op sommige plaatsen is de route wat meer technisch van aard.

De MTB Ballonzuilroute voert door de Ballonzuilbossen, een groot bosgebied (266 ha) tussen Merselo en Overloon. Het bos bevat zowel naald- als loofbomen en is vernoemd naar de ballonzuil die hier in 1896 werd geplaatst: het oudste luchtvaartmonument van Nederland. Het monument werd opgericht ter gelegenheid van de landing van een Franse luchtballon, die in 1871 was opgestegen vanuit Parijs, dat omsingeld was door Duitse troepen.

Startpunt Roozendaal Merselo Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Borden Ballonzuilbossen, Mountainbike-Route
Lengte 33 km
Type Gemarkeerde route
Markering ATB-symbool (rood, blauw en/of groen)
Weg type veelal onverhard
Parkeren parkeerplaats bij startpunt
Bezienswaardigheden langs deze route
Luchtvaartmonument de Ballonzuil Rozendaal, Merselo
Ballonzuilbossen Zwartwater, Merselo

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen