Nico van Melo Meer info / print / GPX

Nico van Melo   

Startpunt:     Matthiasstraat 2    5811 AN    Castenray    Lengte: 45 km    5 Beoordelingen


Deze 45 km lange route start in het centrum van Castenray. Dit kerkdorp van de gemeente Venray herbergde van 1914-1967 de hengsten van de Hengstenassociatie ‘Vooruitgang’ Venray-Horst-Sevenum e.o.

De associatie kocht in België en Nederland de allerbeste trekpaardhengsten van het Belgische ras en groeide uit tot een van de bekendste hengstenassociaties van Nederland. En boven al deze hengsten van uitmuntende kwaliteit stak Nico van Melo (1935-1953) met kop en schouders uit. Hij werd met recht de ‘Kampioen der Kampioenen’ genoemd. Om deze beroemde trekpaardhengst in herinnering te houden, is deze fietsroute naar hem genoemd.

 

Startpunt

Matthiasstraat 2
5811 AN Castenray

Herkenningspunt

Tegenover de kerk

Lengte

45 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Zeshoekige, beige bordjes

Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij Gemeenschapshuis De Wis

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 5 beoordelingen | Sinds 16 februari 2014

H.Wijnhoven

Na jaren de route maar weer eens gefietst nog steeds is het zoeken naar de bordjes en stickers die her en der geplakt zijn,


Jef Thewissen

Vorige week donderdag 24 september 2015 de route gefietst met mijn echtgenote. De route op zich gaat wel, maar de bewegwijzering is wel aan een grondige renovatie toe: bordje met paaltje dat niet boven de brandnetels uitkwam, dus zoeken. kleine stickers die bijna niet meer te herkennen zijn. waarom niet overal bordjes. route door een onbegaanbare bosweg, modderpad, hier was een alternatieve omleiding op zijn plaats geweest. bordje met dusdanige groene aanslag dat het bijna niet meer te herkennen was. Fiets de route zelf maar eens met iemand die de omgeving en de route niet kent, Veel succes. Misschien dat ik de route volgend jaar inspecteer.


jos

Prima fietsroute! Je komt door typisch Noord-Limburgs landschap. Veel natuur, rustige wegen, soms een kruiskapel. Weinig door dichte bebouwing. Door deze route kom je, ook als inwoner van Noord-Limburg, op plekjes die je nog niet kende.


l.Peeters

Leuke route!!


j linskens

waarom weer een route in een route weer meer bordjes in het buitengebied had gemakkelijk via knooppunten netwerk kunnen worden gerealiseerd


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader

Horeca langs deze route