Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Rondje met het pontje (fiets)

Een leuk kort rondje langs de Maas. U steekt in Kessel met de veerpont de Maas over. Bij fietsknooppunt 3 aan de overkant slaat u rechtsaf het pad in dat langs de Maas loopt.

Het eerste gedeelte van de route gaat over een onverhard pad met de Maas aan uw rechterhand. U fietst door een fruitboomgaard en langs akkervelden, u passeert een molen en "Oud Beesel" met karakteristieke oude boerderijen. Bij het buurtschap Rijkel neemt u het fietsveer naar de overkant. Dit fietsveer is alleen van april t/m oktober in de vaart, dus let op de vaartijden (oversteek: €1,50).

U vervolgt de route naar rechts richting Musschenberg en de Weerdbeemden, beide mooie natuurgebieden. Vervolgens fietst u via het buitengebied van Kessel-Eik het dorp Kessel binnen, een historisch Maasdorp dat zeker een bezoekje waard is.

Combineer in dat geval deze fietstocht met een bezoek aan Kasteel De Keverberg en het historische marktplein met gezellige terrasjes. Fiets dan bij fietsknooppunt 53 even richting knooppunt 54, u komt dan vanzelf bij de markt en het kasteel.

De route start op het plein Veers, bij knooppunt 53. Hier is ook voldoende parkeergelegenheid. Een andere optie is om aan de overkant van de Maas, in Beesel, bij knooppunt 3 te starten. 

Gasten van Landal De Lommerbergen fietsen bij de uitgang van het bungalowpark naar links richting veerpont. Na ongeveer 500 meter beginnen zij deze fietstocht bij fietsknooppunt 3.

Startpunt Veers-Beeselseweg
5995 AR Kessel Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Fietsknooppunt 53 op de hoek van Veers/Beeselseweg
Lengte 12 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 53,3,4,5,76,53
Weg type Westkant Maas verhard, Oostkant Maas onverhard en verhard
Parkeren Rondom het plein Veers (of aan de overkant van de Maas, knooppunt 3)
Bezienswaardigheden langs deze route
Fietsveer Neer-Rijkel (gem. Beesel) De Maasboulevard, Neer
Veers Plein Veers, Kessel
Korenmolen De Grauwe Beer Kerkweg, Beesel
Luisterplek 206 - Drama op de Maas St. Jorisstraat, Beesel
De Musschenberg Kanaalweg, Kessel-Eik
Kasteel Museum Villa Oeverberg Veersepad 17, Kessel
Waterstand Maas 1993 St. Jorisstraat, Beesel

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen