Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Tussen draken en Noormannen

Tijdens deze tocht fiets je door het landelijke buitengebied aan de oostkant van de Maas, net boven Roermond. Je fietst langs de uiterwaarden van de rivier, door buurtschappen en door de dichte bossen vlakbij de Duitse grens.

De route start bij het autoveer Kessel-Beesel aan de Maas. Wanneer je bij het autoveer naar boven fiets, tref je direct knooppunt 3 aan. Hierna fiets je naar links richting knooppunt 6.

In Beesel tref je verschillende activiteiten, souvenirs en versieringen aan die verwijzen naar Sint Joris en de Draak. Eens in de 7 jaar wordt deze eeuwenoude traditie zelfs als groots spektakel opgevoerd.

Halverwege komt de route in de buurt van Nationaal Park De Meinweg.

In het pittoreske Asselt vind je mooie terrassen langs het water. Dit lieflijke kerkdorpje was ooit een zwaarbewapende Noormannenvesting. In het jaar 881 voer de Deense kroonprins Godfried de Jongere vanuit Engeland de Limburgse Maas op en zette bij Asselt voet aan wal. Vanuit hun vesting plunderden de Noormannen abdijen, kerken en steden als Maastricht, Leuven en Aken. Op een aantal plekken in en buiten het dorp zijn verhalen uit deze tijd te beluisteren, onder meer over het duistere Pact van Asselt.

Bij regenweer of na een regenachtige periode zijn enkele, onverharde paden moeilijk begaanbaar.

Startpunt Sint Jorisstraat 0
5954 AP Beesel Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Veer Kessel-Beesel
Lengte 35 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 3,6,7,97,62,90,19,89,67,85,86,89,88,63,87,61,91,4,3
Parkeren Parkeerplaats bij fietsknooppunt 3 bij het veer
Bezienswaardigheden langs deze route
De vreedzame krijger Rijkel 34, Beesel
Korenmolen De Grauwe Beer Kerkweg, Beesel
Luisterplek 206 - Drama op de Maas St. Jorisstraat, Beesel
Draak Bussereindseweg, Beesel
Waterstand Maas 1993 St. Jorisstraat, Beesel
Kasteel Nieuwenbroeck Kasteel Nieuwenbroeck 1, Beesel

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen