Ledenbijeenkomsten


Belangrijke bijeenkomsten zullen hier worden gecommuniceerd. Zo vindt u hier informatie over inspiratiesessies, workshops en Café Noord-Limburg èn kunt u meteen uw aanmelding doorgeven.

Bijeenkomst Dynamic Borders

Dinsdag 3 juli, Toeristisch Platform Maasduinen

Op Landgoed Bleijenbeek kwamen we bij elkaar om te onderzoeken op welke manier ondernemers kunnen aanhaken op de routes van Dynamic Borders. Samen met Niederrhein Tourismus en RBT Land van Cuijk worden 10 routes gemaakt en gepromoot. Oplevering is uiterlijk 2019.

 1. Bloemen en Bijenroute
 2. Food Tour
 3. Duits Lijntje
 4. Remembrance Tour
 5. Schatkamer route
 6. Smokkelroute
 7. Heerlijkheden route
 8. Ansicht route
 9. Smokkelpad
 10. Walk of food

Download hier de korte uitleg, de presentatie en het formulier om uw interesse kenbaar te maken.

Landelijke Campagne 'Waar ben je' van start

zondag 1 juli, Toeristisch Platform Maasduinen

Op 1 juli ging de campagne 'Waar ben je' van Toeristisch Platform Maasduinen van start die de naamsbekendheid van de Maasduinen moet vergroten! Benieuwd? Download hier de presentatie die op 12 en 15 juni getoond werd tijdens de ondernemersbijeenkomsten in Well en in Venlo. Beluister ook de radio commercial, te horen van 1 t/m 14 juli op NPO Radio 1, 2, 4 en 5. Van 1 juli t/m 31 oktober worden op de zendmasten aan de A73 en A67 deze visuals getoond.

Kijk ook op de campagnepagina www.maasduinen.nl!

Presentaties voorgaande ledenbijeenkomsten 

 • ToerTed-dag succesvol verlopen

Samen met de lokale toeristisch recreatieve platforms bood Leisure Port donderdag 9 november 2017 aan twee bedrijven de mogelijkheid een team studenten van de NHTV te ontvangen op de zgn. ToerTed-dag.
De insteek was het bedrijf in kwestie verder te helpen met de ontwikkeling van een idee en/of product. Dat is gelukt.

Bij Limburgs Uitje hebben de studenten zich gebogen over de haalbaarheid en de do's en don'ts van de uitbreiding van het bedrijf. Voor Stichting Huys te Moock hebben studenten een globaal draaiboek uitgewerkt voor een historisch festival in 2024 (450 jaar Slag op de Mookerhei).

Zowel Kai Reijnen (eigenaar Limburgs Uitje) als Bauke Eekma (bestuurslid Stichting Huys te Moock) waren enthousiast over de opgeleverde resultaten op het einde van de dag. Of, om met de woorden van Bauke te spreken: "We kregen een uitgebreid, goed doordachte analyse van mogelijkheden. De studenten zijn erg enthousiast, bekwaam en met de regie van een ervaren adviseur [docent, red.] zijn wij nu al content met het aangebodene. Wat ons betreft is TourTed een succes en gelet op het enthouiasme van de studenten is het ook voor hen een uitstekende leer- en praktijkervaring geweest."

Leerlingen van de NHTV bij de ToerTeddag
Studenten van de NHTV bij Stichting Huys te Moock

Studenten van de NHTV bij Limburgs Uitje
 Studenten van de NHTV bij Limburgs Uitje

 • Bijeenkomst Fietsnetwerk 2.0 - van Gebruik naar Beleven

Routebureau Noord- en Midden-Limburg organiseerde op vrijdag 7 april een bijeenkomst bij Via Creandi in Blerick. Nikolien van Isterdael, coördinator van het Routebureau, lichtte toe wat het Routebureau de afgelopen jaren heeft bereikt en wat de toekomstplannen zijn. Ook gaf Cycling Synergy een presentatie over welke projecten zij in Belgisch Limburg hebben uitgevoerd en welke er op de planning staan. De twee presentaties zijn hieronder te downloaden:

Presentatie Routebureau Noord- en Midden-Limburg
Presentatie Cycling Synergy 

 • Ledenvergaderingen

Donderdag 15 december hebben de toeristische platforms een ledenvergadering georganiseerd. Ieder platform startte de vergadering met een boottocht op de Maas. Uiteindelijk kwamen alle boten tegelijkertijd aan in de haven in Venlo, waar we de avond plenair afsloten met een presentatie van Richard van Hooijdonk en een hapje en drankje. De presentaties vindt u hier:

Presentatie ledenvergadering Peel en Maas & Leudal
Presentatie ledenvergadering Horst aan de Maas kunt u bij Jeske opvragen
Presentatie ledenvergadering Maasduinen & Venlo 

 • Workshop Leisure Leefstijlen
Donderdag 3 november 2016 hebben we een bijeenkomst georganiseerd voor alle verblijfsaccommodaties in Noord-Limburg en Leudal over de Leisure Leefstijlen. Die middag presenteerde Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd de eerste resultaten van het Leefstijlen onderzoek. Deze presentatie kunt u hier bekijken.
 • De Vlaamse toerist?

Op donderdag 9 juni 2016 werd er vanuit de platforms Venlo-Maasduinen en Horst a/d Maas een inspiratiesessie georganiseerd over de Belgische toerist. Vanuit het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) hebben Veerle Hermans en Bram Straatman een interessante presentatie verzorgd.

Download hier de presentatie

 • Gastvrijheidstraining najaar 2015

Op vrijdag 20 november vond de verdiepende gastvrijheidstraining plaats Vorig jaar lag de focus echt op bewustwording en de basisbegrippen van gastvrijheid en hoe deze toe te passen in de praktijk. Deze keer zijn we, samen met een professionele gastvrijheidscoach, een stapje verder gaan met een masterclass ‘verandermanagement in de praktijk’ of ‘van concept naar realisatie’. 

 • Circus "Belly Wien"

Op woensdag 4 november waren we op bezoek bij het circus Belly Wien te Weert. Robert Ronday gaf toelichting op zijn zakelijke sucessen en hoe je als bedrijf met de tijd mee moet gaan.

 • Gluren bij de Buren deel 2

Op 29 september 2015 konden ondernemers een kijkje nemen bij elkaar in de keuken. Dit is de twee Gluren bij de Buren sessie, dit maal bij Center Parcs Het Meerdal. 

 • Weekend van de Smaak 2015

Op zaterdag 26 en zondag 27 september vond het Weekend van de Smaak plaats op het voormalig Floriadeterrein nabij Venlo. We kijken terug op een zeer geslaagde editie met dank aan alle streekproducten. 

 • Gastcollege: De Duitse markt voor vrijetijdsbesteding

Op 15 juni 2015 organiseerden de Toeristische Platforms een gastcollege over de Duitse markt, i.s.m. Fontys Venlo (waar voor 70% Duitse studenten aan verbonden zijn).

Expert op gebied van marketing in Duitsland, Henriette Stieger van COMPASS, nam ons mee naar het waarom en hoe Duitse recreanten te interesseren voor uw bedrijf. Ook laten we u zien hoe wij, de Toeristische Platforms en Leisure Port én Fontys Hogescholen, u hierin kunnen ondersteunen.

Download hier de presentaties

 • Informatie avond: ‘van online naar meer omzet’

Op 9 juni 2015 vond een informatiebijeenkomst plaats waarin dieper ingegaan wordt op de inhoud en opzet van de Expert class. Miriam Donkers, directeur van Kansa, legt uit wat er wordt behandeld in de drie workshops die ondernemers bij hen kunnen volgen. Deze informatie avond, evenals de Expert class, wordt georganiseerd door Toeristisch Platform Peel en Maas en Promotie Platform Leudal.

Download hier de presentatie 

 • Studiereis Efteling

Op 17 april 2015 organiseerden we een studiereis naar De Efteling in het kader van het Euregionale project Grensoverschrijdend Dagtoerisme. Met de studiereis gaan we in op het thema groepsuitjes.

De Efteling ontvangt per jaar duizenden groepen uit binnen- en buitenland. We hebben de salesmanager Leisure Merchandise en Licensing, Kris van Meel, bereid gevonden om uit de doeken te doen hoe de Efteling dit aanpakt.

Download hier de presentatie

 • Inspiratie sessie: Social Media zakelijk inzetten

21 april 2015 organiseerden het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo en het Toeristisch Platform Horst aan de Maas een inspiratie sessie over Social Media.

Social media is een veel besproken onderwerp en de meeste ondernemers zijn hier redelijk bekend mee. Maar wat is nou eigenlijk de beste manier om social media zakelijk in te zetten? En welke social media platform zijn belangrijk voor onze sector? Dat zijn vragen waar we tijdens deze inspiratie sessie een antwoord op krijgen.

Dit deden we samen met Miriam Donkers, Directeur van Kansa en Directeur van Donkers Marketing Communicatie, zij is een expert op het gebied van social media.

Download hier de presentatie

Terug naar overzicht