Maak je eigen widget

Wat is een widget?

Een widget is een informatieblokje dat u eenvoudig met een code in uw eigen website kunt integreren. Bijvoorbeeld informatie over fietsroutes bij u in de buurt. Een widget ververst zich continu waardoor de informatie altijd actueel is. De widget kunt u aanpassen aan de stijl van uw eigen website.

Waarom zou ik een widget op mijn site plaatsen?

 1. Voor uw gasten. Zij zullen het waarderen dat ze informatie over wat er te doen is in uw omgeving op uw website kunnen vinden. Daardoor wordt ook uw bedrijf aantrekkelijker.
 2. Voor uzelf. U hoeft niet telkens informatie te actualiseren, dat gebeurt automatisch uit de database van Liefde voor Limburg. Dat bespaart tijd.
 3. Voor collega’s in de regio. U verwijst naar bedrijven in de buurt maar uw collega’s doen dat ook en verwijzen zo naar uw bedrijf. Zo helpen we elkaar en maken we de regio aantrekkelijk voor bezoekers.

Uit welke onderwerpen kan ik kiezen?

 • Fietsen
 • Wandelen
 • Overnachten
 • Dagje uit
 • Eten en Drinken
 • Winkelen
 • Evenementen
 • Omgeving

U bepaalt zelf hoeveel en welke widgets voor u interessant zijn. Bij elk onderwerp wordt een lijst met 15 suggesties getoond op basis van uw locatie. Dus wat het dichtste bij uw bedrijf in de buurt ligt staat bovenaan.

Waar komt die informatie vandaan?

De informatie komt uit de database van Liefde voor Limburg. Mist u bepaalde informatie of bedrijven bij u in de buurt? Meld het bij het toeristisch platform of informeer het betreffende bedrijf om ook lid te worden van het toeristisch platform.

Hoe maak ik een widget?

Onder aan deze pagina kunt u doorklikken om een widget te maken. U zult dan de volgende stappen doorlopen:

 1. Selecteer de naam van uw bedrijf.
 2. Kies het onderwerp van de widget.
  Bedenk dus welke widget u op welke websitepagina wilt zetten. Stel u heeft een pagina op uw website die heet "wandelroutes". Dan maakt u een widget voor op die pagina en kiest u als onderwerp wandelen.
 3. Kies vervolgens het formaat van de widget.
  Formaat A is klein (een lijstje met suggesties) en Formaat B is iets groter, waarbij de eerste suggestie met foto en toelichting zichtbaar is.
 4. Kies de kleur.
  De kleur van de balk en de tekst kunt u aanpassen zodat het past in de stijl van uw website.
 5. Kopieer en plak de code in de HTML broncode van uw website.
  Mocht u niet weten hoe dit moet, stuur dan een email naar uw websitebeheerder met het verzoek deze code op de juiste pagina van uw website te zetten.

Daarna kunt u eventueel nog andere widgets maken met andere onderwerpen door bovenstaande stappen te herhalen.

MAAK JE EIGEN WIDGET

0 artikelen in uw winkelmandje
Terug naar overzicht