Maasduinen wintertips

TIP 1: Arcen

Arcen is dé toeristische parel van de Maasduinen. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De restanten van de tolpoort 'de Schanstoren', de watermolen en het kasteel herinneren nog aan deze vestingshistorie. Toeristisch Arcen biedt vele dagattracties en is een prima uitvalsbasis voor vele fiets-en wandelroutes.

Meer info over activiteiten in Arcen
Arcen

TIP 2: Shoppen in Venlo

Winkelen is leuk in Venlo! Zeker in de historische oude binnenstad. De boetiekjes en speciaalzaken vind je met name in Klaasstraat, Gasthuisstraat, Parade en Jodenstraat. Daar ligt bijvoorbeeld de zaak van de markante Venlonaar Geer van de Veer. Deze winkel puilt uit van de carnavalsartikelen! Je komt gegarandeerd hossend naar buiten! Breng ook een bezoekje aan Beads ‘n Bobbles dat ernaast ligt want daar stel je zelf je sieraden samen, kiezend uit een assortiment van duizenden kralen, steentjes en meer. 2 Gloednieuwe shoppingroutes onthullen de mooiste plekken in Venlo!

Meer info over shoppen in Venlo
Shoppen in Venlo

TIP 3: Wandelen over de mooiste paden

De winter is natuurlijk het allermooiste wandelseizoen! Die heerlijke stilte; de natuur is in ruste en dat voel je. Een merel die tussen de bladeren ritselt, zoekend naar eten. Een eekhoorn die een boom in schiet. In de regio Maasduinen vindt je tal van fantastische wandelgebieden met als hoogtepunt natuurlijk Nationaal Park De Maasduinen.

Meer info over wandelen in de regio
Wandelen over de mooiste paden

TIP 4: Proef de wintersfeer

De Maasduinen zijn een perfecte plek om met volle teugen van de wintersfeer te genieten. In Venlo kan bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie geschaatst worden op de schaatsbaan midden in het centrum. Een van de grootste kerstshows vind je bijvoorbeeld bij tuincentrum Leurs, gelegen in Venlo. Ook zijn de vele overnachtingsaccommodaties zijn een perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit in Duitsland. Denk dan aan de befaamde kerstmarkten van Düsseldorf, Keulen en Bochum, allen binnen 1 uur rijden!

Meer info
Proef de Kerstsfeer

De Maasduinen, verrassend dichtbij

De Maasduinen, in Limburg, is een bijzonder stukje Nederland. Het natuurrijke gebied bevindt zich aan de oostzijde van de Maas. Het strekt zich uit van gemeente Mook en Middelaar, dat onder de rook van Nijmegen ligt tot Belfeld (vlakbij Venlo) in het zuiden.

In de winter is het heerlijk genieten in Maasduinen. Ga lekker eten, struin door gezellige winkelstraten en blijf slapen. Proef het bourgondische leven dichtbij huis. In de Maasduinen ben je even helemaal weg!

Bekijk de beste wintertips, overnachtingsmogelijkheden, restaurants en andere activiteiten in de Maasduinen.

Fijn dat je er bent! Doe mee! #maasduinen

Een dagje uit in De Maasduinen

In het De Maasduinen vindt u leuke dorpspleintjes waar nog een echt gemeenschapsgevoel te ervaren is. Arcen is een voormalig vestingstadje en is prachtig gelegen aan de Maas. De restanten van de tolpoort “De Schanstoren” en het nooit voltooide kanaal “De Fossa Eugeniana” herinnert aan deze historie. In de noordelijke Maasduinen komen juist natuur en toerisme samen. De vele terrasjes en restaurants, het Nationale Park, de Maas en de diverse meren maken een bezoek meer dan de moeite waard!

Meer activiteiten in De Maasduinen en Venlo

Uitagenda

Van kerstmarkt tot winterpret op de ijsbaan en van Scrooge festival tot kerstwandeling: De Maasduinen heeft het! De leukste activiteiten en evenementen worden op een rijtje gezet en dagelijks aangevuld.

Meer evenementen in De Maasduinen en Venlo

High Tech Romeinen - Doe wat zij deden

16 juni 2018 t/m 6 januari 2019

Venlo

Scrooge Festival Arcen

14 en 15 december 2019

Arcen

Winterpret

14 december t/m 6 januari 2019

ijsbaan in Venray

Lekker slapen in De Maasduinen

Om uw bezoek compleet te maken kunt u overnachten in de vele verblijfsaccommodaties, van camping tot kleinschalig hotel, van bungalowpark tot een eenvoudige bed&breakfast. Voor iedereen is een passende uitvalsbasis te vinden voor een ontdekkingstocht door het gebied.

Meer overnachtigingen in De Maasduinen en Venlo

Overnachten (41)

Zoek & boek een kamer

Eten & drinken in de lekkerste restaurants van De Maasduinen

Limburgers houden van lekker eten en een ‘pilske’ op zijn tijd. In De Maasduinen geniet u van tongstrelende gastronomie. De verschillende streekproducten worden op traditionele, maar ook op vernieuwende wijze bereidt. Ontdek de vele restaurants, ijssalons en cafés in De Maasduinen!

Meer eet- en drinkgelegenheden in De Maasduinen en Venlo

Eet- en drinkgelegenheden (41)

Shoppen

Heerlijk struinen door de winkelstraten in De Maasduinen! U kunt op verschillende plekken terecht voor (dagelijkse) boodschappen maar in De Maasduinen kunt u ook funshoppen!

> Klik hier voor het winkelaanbod in De Maasduinen
> Klik hier voor het winkelaanbod in Venlo

Ontdek De Maasduinen

Per fiets of te voet is de regio prima te verkennen! En onderweg is ook nog eens van alles te zien! Kastelen of een ruïne, een gedenkplek of historisch gebouw; in De Maasduinen is altijd iets te ontdekken.

Meer wandelroutes in De Maasduinen en Venlo
Meer fietsroutes in De Maasduinen en Venlo
Meer bezienswaardigheden in De Maasduinen en Venlo

De Duvelskuulroute

Wandelroute

Lengte
7 km

De Duvelskuulroute

Afferden

Rivierduinenroute

Wandelroute

Lengte
7 km

Rivierduinenroute

Afferden

Het Boeiendste Bos

Wandelroute

Lengte
3 km

Het Boeiendste Bos

Wellerlooi

Pieterpad 2; van Gennep naar Vierlingsbeek

Wandelroute

Lengte
18 km

Pieterpad 2; van Gennep naar Vierlingsbeek

Gennep

Maasduinen route

Fietsroute

Lengte
27 km

Maasduinen route

Arcen

Well route

Fietsroute

Lengte
42 km

Well route

Arcen

Rozenroute (15 km)

Fietsroute

Lengte
15 km

Rozenroute (15 km)

Velden

De zuidlus van Maasduinen

Fietsroute

Lengte
65 km

De zuidlus van Maasduinen

Well

Arcen

Dorpen / Steden

Arcen

Arcen

Steyl

Dorpen / Steden

Steyl

Steyl

De Mookerheide

Natuurgebieden

De Mookerheide

Mook

Nationaal Park De Maasduinen

Natuurgebieden

Nationaal Park De Maasduinen

Well