Groeter Wiel Steegs

Samen met mijn echtgenote Hanny ben ik eigenaar van “Op de Kogel” Slapen en Ontbijten, gelegen aan de Kogelstraat nr. 68, in het buitengebied van Hegelsom. Als hobby bieden wij natuur- en cultuurgenieters een bijzonder vertrekpunt voor deze unieke plattelandsbeleving. 

Landschapsambassadeur voor gemeente Horst aan de Maas

Het buitengebied van Horst aan de Maas heeft veel verschillende gezichten. In het westen liggen de mooie Peeldorpjes Griendtsveen en America met hun turfstekersverleden. Meer naar het oosten liggen de van oorsprong schrale zandgronden. Helemaal in het oosten stroomt de Maas met aan haar oevers de historische Maasdorpen.

Door zoveel variatie in het landschap, is wandelen en fietsen in onze gemeente zo aantrekkelijk en erg verrassend. Als landschapsambassadeur tip ik u graag over de vele mooie plekjes en activiteiten. Op verzoek kan ik voor onze gasten van "Op de Kogel" Slapen en Ontbijten, routes samenstellen met de fietsknooppunten, zodat u die mooie plekjes en activiteiten onderweg ook tegenkomt.

Wandeling met gids in de Schadijkse Bossen

Voor groepen van 10 tot 20 personen is het mogelijk om op afspraak, samen met mij, een wandeling te maken in de Schadijkse bossen. Tijdens deze wandeling vertel ik het verhaal over het ontstaan van dit landschap en over het huidige beheer.

Ook bevindt zich op deze wandelroute het herdenkingskruis van Derk van Assen. Deze verzetsman en Jodenhelper werd hier op 14 september 1943 doodgeschoten door de Duitsers omdat hij de namen van zijn verzetsgroep niet wilde prijsgeven. In 1946 herbegraven in Hasselt, Gemeentelijke Begraafplaats en later in Loenen, Ereveld Oorlogsgravenstichting.

Op 6 september 1989 werden Derk van Assen en zijn echtgenote postuum door Yad Vashem erkend als Rechtvaardigen onder de Volkeren.

Meer weten over deze wandeling of reserveren? Bel dan 06-41166585. 

Graag tot ziens in Horst aan de Maas! 

 Reserveer nu
Groeter Wiel Steegs