Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen   

Moostdijk 15    6035 RB    Ospel    website


Als je aan Nationaal Park De Pelen denkt, denk je aan water. Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootjes. Vanuit het bezoekerscentrum Buitencentrum de Pelen lopen tal van wandel- en fietsroutes door dit paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Je kunt er terecht voor fiets- en wandelkaarten van het gebied, verrekijkers, boeken en souvenirs. Ook worden er doe- en ontdektochten verhuurd en starten er allerlei leuke activiteiten. 

Na een heerlijke tocht door het natuurgebied kun je bij De Peelkiosk (met terras en buitenterras) geniten van een kop koffie met lunch. 

Vergaderen

In Buitencentrum De Pelen is ook een vergadder- en presentatieruimte aanwezig: een inspirerende plek voor ieder zakelijk gezelschap. Er is ruimte voor 20 personen om te vergaderen en tot 30 personenen voor presentaties. 

Kinderfeestje

Ook aan de jongere gasten wordt bij Buitencentrum De Pelen gedacht. Het is voor ouders vaak een uitdaging om uit het grote aanbod aan kinderfeestjes een keuze te maken. Voor kinderen die graag buiten spelen is de keuze niet zo moeilijk want Staatsbosbeheer biedt diverse activiteiten in de natuur. Bij Buitencentrum De Pelen kun je kiezen uit maar liefst vijf Avonturentochten, twee ‘binnen/buitenarrangementen’ en drie verhuurtochten in Nationaal Park De Groote Peel.

  • Het gebied is in het broedseizoen, van 15 maart tot 15 juli, gedeeltelijk voor publiek gesloten. De 3 met paaltjes uitgezette wandelroutes van 2 km (geel) 3 km (rood) en 6 km (blauw) en de wandelmogelijkheden in de Paardenbegrazing laten je het gebied dan toch ontdekken.

Uitagenda in Ospel

Wandelroutes in de buurt