Monsigneur Nolensplein

Monsigneur Nolensplein   

Mgr. Nolensplein    5059 11    Venlo   


Het Monsigneur Nolensplein is een van de bijzondere pleinen die Venlo rijk is. Het plein vormt het hart van, in de volksmond, de Duitse Hoek; de winkels en horecazaken die er omheen liggen zijn goed ingericht op de jaarlijkse toestroom van zo'n 5 miljoen Duitse bezoekers, die dit deel van de stad al van oudsher graag bezoeken.

Het Nolensplein wordt ook wel het Gaasplein (een verwijzing naar de vroegere gasfabriek op deze plek) of de Noorderpoort genoemd. Vroeger, toen de stadsmuren nog de volledige stad ommuurden, stond hier de noordelijke poort van Venlo.

Wekelijks vindt hier een grote markt plaats op zaterdag met zo'n honderd marktkramen. Op woensdag is er een kleinere markt voor de meer dagelijkse boodschappen. Het Nolensplein staat dankzij de markten en de omliggende winkels echt bekend als dé plek voor de versinkopen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Beej Benders of Stadsapotheek Venlo

Het hele jaar door vinden leuke (muziek)evenementen plaats op het plein maar ook in het park ernaast, het Monisgneur Nolenspark. Parkeren kan onder het Nolensplein, in de parkeergarage of op het Nolensplein zelf, wanneer er geen evenement plaatsvindt.

Uitagenda in Venlo

Wandelroutes in de buurt