Uffelse Molen in Haler

Uffelse Molen in Haler   

Uffelsestraat 5    6012 RM    Haler    e-mail   website


De Uffelse watermolen aan de Uffelse beek  in Haler - Uffelsen heeft een rijke historie die terugvoert tot tenminste in de vijftiende eeuw. De unieke ligging in de karakteristieke en rustieke omgeving van Hunsel en het gebouwencomplex zelf, zorgen ervoor dat de historische sfeer nog steeds merkbaar aanwezig is.

De Uffelse molen is een regionale ontmoetingsplek. Een lokatie waar regelmatig muziek en theater uitvoeringen en exposities plaatsvinden. Waar ruimte is voor bedrijven voor het houden van een personeelsdag, een bezinningsdag, een minicongres of een productpresentatie. En voor mensen uit de omgeving is het een plek om samen iets te doen zoals presentaties van streekgebonden producten, het houden van een familiedag, oude ambachten, landgoedfair, graan malen en vlaaien bakken in het bakhuis. Waar gelegenheid is om iets te drinken en te eten of zelf een streekgebonden maaltijd klaar te maken onder leiding van een professionele privé kok.

Een plek waar halt gehouden kan worden tijdens toertochten en wandelingen. Routebeschrijvingen en historische documentatie zijn in de gelagkamer aanwezig. De gelagkamer is geopend van Pinksteren t/m 6 oktober van 12.00-19.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op de site of neemt u telefonisch contact op.

Uitagenda in Haler

Wandelroutes in de buurt