Groeter Herman van Megen

Graag begroet ik u in het prachtige kastelendorp Baarlo gelegen tussen het Maasterras en de zanderige Peelhorst. Het heeft daardoor een aantrekkelijk landschap met beken, weiden, akkers, bossen en heide. Uiteraard kan men er ook lekker wandelen langs de Maas of een heerlijk terrasje bezoeken.

Ik ben trots dat ik er mag wonen want het is een prachtig dorp met een rijke historie. Er staan maar liefst drie kastelen en een riddermatig huis waarvan de oorsprong terug gaat naar de Middeleeuwen. Veel adellijke families hebben hier hun sporen nagelaten.

Als VVV-gids kan ik u rondleiden door de historische kern en u meevoeren langs gebouwen en kunstwerken maar ook meenemen in de voetsporen van de Baarlose Bospartizanen. Deze route voert door het mooie bosgebied ten westen van het dorp waar u tijdens een wandeling het boeiende verhaal kunt beluisteren over deze verzetsgroep. De Bospartizanen maakten aan het einde van de oorlog Duitse soldaten krijgsgevangen en hielden hen 66 dagen verborgen in de bossen. Graag nodig ik u uit om te ervaren wat Baarlo voor moois te bieden heeft. U kunt deelnemen aan de rondleidingen door contact op te nemen met het VVV-kantoor Baarlo, gevestigd aan de Grotestraat 16A.

Ik zou zeggen, we zien ons in Baarlo!

 

 Reserveer nu
Groeter Herman van Megen