Meijel

Meijel   

Raadhuisplein 1    Meijel   


Meijel kent een rijke historie, het is gelegen in de Peel en diende voorheen als doorgang, kruispunt in of naar de Peel. Gelegen in Noord-Limburg tegen de Brabantse grens kent het ook een eigen dialect, Mééls.

Vanuit de oude werkers-mentaliteit, die ontstaan is door het werken met hoogveen, moerassen en peelvennen, is Meijel zich momenteel aan het positioneren als markant Peeldorp, dit doen ze met hun campagne: Peelgeluk voor jou en MeIJel!. Deze campagne is voor iedereen in en buiten Meijel vrij invulbaar en kent geen richtlijnen. Is het een praatje op straat, een fietstocht door het peellandschap of genieten op een terras, dit is Peelgeluk!

Peelgeluk kent ondertussen meerdere uitingen waarmee ze naar buiten treden, zo is in de Sint Nicolaas Parochie Meijel een 'Peelpunt' geplaatst. Het punt dient als een informatiepunt voor toeristen, daarnaast kunt u in ditzelfde punt typische producten en diensten vinden van ondernemers in of rondom Meijel. Met de Peeltruck wordt erop uit getrokken om het Peelgeluk te verspreiden, deze eigentijdse foodtruck trekt de regio in om Meijel en haar Peelgeluk te verspreiden. In deze truck worden ook Meijelse of regionale producten aangeboden. Daarnaast kunt u alle informatie en nog veel meer vinden op www.peelgeluk.nl.

Zin in een fiets of wandeltocht door de peel met aansluitend een overheerlijke Peelburger op één van de terrassen met een Turfslukske on-the-side, of wilt u de Peel van hoge hoogte bekijken, neem dan deel aan de Truus Trines belevingstocht die u meebrengt naar 1944.

Het kan allemaal in Meijel, Peelgeluk voor jou en MeIJel!

Wandelroutes in de buurt