Heere Peel

Heere Peel   

Lorbaan/naaldhoutweg    5966 PG    America   


De Heere Peel is een natuurgebied en ligt precies tussen de twee vakantieparken Center Parcs Het Meerdal en Center Parcs Limburgse Peel in. Vanaf beide parken is dit natuurgebied direct toegankelijk, maar ook vanaf de Lorbaan. 

Vanaf de parkeerplaats steekt u de Lorbaan over en loopt u zo het natuurgebied Heere Peel in. Een verhard pad in een ronde voert u in ongeveer 2 kilometer door het stukje Peel dat opnieuw is aangelegd. Op deze plek heeft de natuur er eeuwenlang woest uitgezien, maar door de turfstekers is het gebied afgegraven en gecultiveerd. 

Sinds enkele jaren werken de gemeente en natuurbeheerders aan het terugbrengen van de Peel op de Heere Peel. Dit met succes, tegenwoordig is het een natuurgebied waarbij elementen terug komen van de oorspronkelijke Peel. In de vennen zijn stapstenen gelegd waar jong en oud een poging kan wagen om zonder nat pak de overkant te halen. Het aangelegde struinpad, verweven met educatieve vragen, is vooral voor kinderen leuk. Het leidt je over hangbruggen, langs een bijenstand en avonturenbos.

Bij de ingang vanaf de Lorbaan ligt een horecagelegenheid en een informatiecentrum 'Aan de Drift'. 

Uitagenda in America

Wandelroutes in de buurt