Groeter John Decker

Als ik van mijn woonplaats Tegelen, langs de Maas en over de dijk naar Venlo fiets, geniet ik altijd van het mooie uitzicht over de Maas. Ze wordt in Venlo ook wel liefdevol “Mooder Maas” genoemd. Dit prachtige fietspad zal ooit deel uit gaan maken van een fietsroute vanaf de monding van de Maas in Langres (Frankrijk) tot aan de monding in Rotterdam.

Eenmaal in de stad aangekomen zie ik het mooie, nieuwe stukje Venlo. Rond de haven, midden in het centrum. Eenzelfde vernieuwing staat er aan te komen in de wijk Q4. Waar Venlo vroeger met de rug naar de Maas lag, is nu het tegenovergestelde het geval en maakt de Maas integraal deel uit van ons centrum.

Veel bezienswaardigheden hebben de 2e Wereldoorlog overleefd. Het pronkstuk is het mooie stadhuis, dat rond 1600 is gebouwd. Verder staan er nog verschillende andere pronkstukjes in onze stad. Tijdens een historische rondleiding komt al deze informatie aan bod.

Naast deze rondleiding verzorgen de stadsgidsen o.a. een culinaire stadswandeling. De rondleiding wordt dan uitgebreid met bezoek aan restaurants, een avondvullend programma. Maar ook een wandeling met als thema architectuur, misdaad, vrouwen of vastelaovend (carnaval) behoort tot de mogelijkheden.

Ik wil u van harte uitnodigen om zelf in Venlo te ervaren wat we te bieden hebben. Reserveer een wandeling (1,5 uur) bij de lokale VVV, gevestigd in Boekhandel Koops aan de Klaasstraat in Venlo. U kunt natuurlijk ook deelnemen aan de zogenaamde instap-stadswandeling, die elke zaterdagmiddag om 14.00 uur vertrekt vanaf de VVV.

Tot ziens in Venlo, Hojje!

 Reserveer nu
Groeter John Decker