Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Aardappel-Aspergesalade Print recept

Bereiding voor 3 personen (tijd: minder dan 30 minuten)

Schil en halveer de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 12-15 minuten gaar. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3-4 cm. Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.

Doe het ei, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij. Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise. Meng er de kruiden, de stukjes ui en de stukjes augurk door. Breng de kruidenmayonaise op smaak met zout en peper.

Giet de aardappelen en asperges af en spoel ze onder stromend water koud. Schep het geheel in een schaal om met 4-5 el kruidenmayonaise. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Verdeel de sla over een schaal en schep er de aardappel-aspergesalade op.

Kijk voor dit recept en andere aspergerecepten op de website van het Nederlands asperge centrum

Print recept
Ingrediƫnten
  • 1 kg nieuwe aardappelen
  • 600 gram witte asperges
  • 1 ei
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook, peterselie en tijm)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 zoetzure augurkjes, in kleine blokjes
  • 100 gram koelverse botersla of kropsla
Tip!
Heerlijk als bijgerecht