Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Aspergebroodje gerookte zalm Print recept

Leg de plakjes bladerdeeg op een rooster in de voorverwarmde oven (220 graden, 30 minuten). Snijd de asperges doormidden en kook ze beetgaar met een beetje zout in het water. Bereid de saus volgens de aanwijzigingen op de verpakking (of maak zelf hollandaisesaus). Snipper de gekookte eieren en de gerookte zalm en voeg deze op het laatst toe aan de saus. Snijd de bladerdeegbroodjes open en vul deze met de asperges. Schep de saus er over heen en leg de bovenkant van het broodje er bovenop.Garneer eventueel met wat verse bieslook.

Smakelijk eten!

 

Print recept
Ingrediƫnten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram geschilde asperges
  • Saus voor asperges (Knorr, Maggi of vergelijkbaar product) of zelfgemaakte hollandaisesaus
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 gekookte eieren
  • Eventueel verse bieslook
Tip!
Met wat gekookte aardappeltjes te upgraden tot hoofdgerecht