Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Aspergelasagne Print recept

Bereiding voor 4 personen (tijd: meer dan 30 minuten)

Schil de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de asperges in 10 minuten gaar, bewaar na afloop 4 á 5 dl van het kookvocht.

Maak met de roomboter, bloem en het kookvocht van de asperges een bechamelsaus maken. Zorg dat de saus net vloeibaar is, maar niet te dik. Breng de saus op smaak met peper, nootmuskaat en de tuinkruidenbouillontablet. Roer de slagroom of crème fraiche door de saus roeren. Laat het geheel een halve minuut koken en haal het van het vuur af. Roer de hamreepjes en 2/3 deel van de fijngesneden peterselie erdoor.

Neem een ovenschaal en vul deze met 1/3 van de saus. Leg daarop de lasagnevellen en daar de helft van de asperges. Herhaal dit nog een keer. Schenk de rest van de saus bovenop en werk dit af met fijngesneden peterselie en geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200°C) en laat een half uur staan. 

Kijk voor dit recept en andere aspergerecepten op de website van het Nederlands asperge centrum

Print recept
Ingrediƫnten
  • 2 kg asperges
  • 400 gram gegilde ham in reepjes
  • lasagnevellen
  • 8 takjes peterselie
  • 1/8 ltr. slagroom of creme fraiche
  • 50 gram roomboter
  • tarwebloem
  • 1 bouillontablet tuinkruiden
  • geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper