Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Asperges met garnaaltjes en een saus van Noilly prat Print recept

Sjalotje, tijm & laurier aanzetten in een beetje boter. Afblussen met Noilly prat en tot een kwart laten inkoken. Room toevoegen en tot de helft inkoken. Saus zeven en dan geleidelijk de boter toevoegen. Peper, zout en druppeltjes citroensap (voorzichtig) toevoegen. Asperges beetgaar koken in aspergefond. Tomaten pellen en zaad verwijderen en in blokjes snijden. Vermeng de stukjes tomaat met de garnaaltjes.

Leg op ieder rechthoekig bord 3 asperges. De saus iets boven het midden van de asperges gieten. Maak 2 cilinders van het garnalenmengsel. Garneer het garnalenmengsel met zeer fijngeknipte peterselie.

 

Print recept
Ingrediƫnten
  • 12 stuks Asperges
  • 120 gram Garnalen, grijze
  • ½ stuks Rijpe vleestomaten
  • Peterselie

Saus:

  • 35 gram Sjalotjes
  • 1 tak Tijm
  • ½ blad Laurier
  • ½ dl Noilly prat
  • 1 dl Room
  • 40 gram Boter
  • Peper
  • Zeezout
  • Scheutje citroensap