Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Asperges met kip Print recept

Bereiding voor 4 personen (tijd: meer dan 30 minuten)

Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar. Neem de kip uit de pan, voeg de gevogeltefond, room en de helft van het flesje bier toe. Laat het vocht inkoken en monteer de saus met klontjes boter. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven (170°C) totdat ze bijna gaar zijn. Kook de krielaardappelen en de eieren.

Verdeel de asperges over vier borden, snijd de kipfilets in gelijke plakjes en leg ze in waaiervorm op de asperges. Verdeel wat saus gelijkmatig over de kip en serveer de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.

Bekijk dit recept en andere aspergerecepten op de website van het Nederlands asperge centrum.

Print recept
Ingrediƫnten
  • 2 kg asperges
  • 6 kipfilets
  • 200 gram krielaardappelen
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 1 takje verse of 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 250 gram boter
  • 1 dl gevogeltefond
  • 2 dl room
  • 1 flesje bier (bijv. Hertog Jan Grand Prestige)