Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Aspergesoep met spekreepjes en lente-ui Print recept

Bereiding van het recept voor 3 personen (tijd: minder dan 30 minuten)

Schil de asperges en de ui. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui en de lente-ui fijn.

Bak de spekreepjes in een soeppan, zorg ervoor dat het niet te bruin wordt. Voeg de fijngesnede uit toe (niet de lente-ui) en bak even mee. Doe de asperges erbij en roerbak deze mee totdat het ergste vocht eruit komt.

Maak de roux door de bouillon er beetje voor beetje bij doen. Blijf goed roeren. Als de soep te dun is, meng dan wat maizena in een apart kommetje en voeg dit er voorzichtig bij. Laat alles even 10 min zachtjes doorkoken.

Roer als laatste de crème fraîche erdoor, maar niet meer laten koken, anders gaat het schiften. Verdeel de soep in kommen of borden en garneer het met fijn gesneden lente-ui en bieslook.

Kijk voor dit recept en andere (asperge)recepten op de website van het Nederlands asperge centrum.

Print recept
Ingrediƫnten
  • 250 gram witte asperges
  • 1 ui
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1liter groentenbouillon
  • 4 eetlepel maizena
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 lente-ui stengels
  • 1/2 bosje bieslook