Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Aspergesoep van de Meid Print recept

Schil de Asperges en haal de kontjes eraf. (Houd deze nog even apart). Kook de Asperges ongeveer 12 minuten. Snij de gekookte Asperge in stukjes. Breng 1 liter water aan de kook. Zodra het water kookt voegt u hier de aspergeschillen en kontjes plus 2 bouillonblokjes aan toe en laat het 30 minuten trekken. Haal de bouillon door de zeef. Smelt de boter in een pan en voeg er de bloem aan toe. Meng dit langzaam met de bouillon en voeg de Aspergestukjes toe. Pureer het geheel met de staafmixer en voeg desgewenst peper en zout toe. Maak de soep af met kleine stukjes Asperge en eventueel reepjes ham.

Eet smakelijk!

 

 

Print recept
Ingrediƫnten
  • een aspergeschilleer of dunschiller
  • een zeef
  • een grote pan of een asperge pan
  • een garde
  • een staafmixer
  • soepkommen
  • een schilmesje
  • een steelpannetje
  • 10 asperges
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 0,5 dl room
  • peper en zout
Tip!
Kies voor nog wat meer pit en voeg wat uitgebakken spekjes aan de soep toe