Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Aspergetaartjes Print recept

Bereidingswijze voor 2 personen (tijd: meer dan 30 minuten)

Schil de asperges en kook ze gaar volgens het basisrecept. Giet de asperges af (kookvocht bewaren) en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet vier vlaaivormpjes in en bekleed deze met bladerdeeg. Vier vlaaivormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak dit 10 minuten.
Smelt intussen de boter, voeg het bloem toe en roer dit tot een glad geheel. Voeg 1/4 liter van het asperge-kookvocht toe en laat het 10 minuten zachtjes koken. 

Schep de mosterd, de helft van de kaas, eidooier, room en asperges erdoor en verdeel het over de taartbodems. Bestrooi de taartjes met een eetlepel kaas en bak ze in ongeveer 5 tot 10 minuten op 220°C goudbruin.

Kijk voor dit recept en andere (asperge)recepten op de website van het Nederlands asperge centrum. 

Print recept
Ingrediƫnten
  • 300 gram asperges
  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 15 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 25 gram geraspte pittige kaas
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 1/4 dl room of sojacuisine