Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven Print recept

Bereiding voor 4 personen (tijd: meer dan 30 minuten)

Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept. Kook de eieren (niet te hard), rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes. Meng de stukjes kaas en ham met bieslook en peterselie. Laat de asperges uitlekken op een theedroog en wacht tot ze iets droog zijn. In de tussentijd kan u de ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboterd worden.

Leg om en om een laagje ham-kaasstukjes in de ovenschaal en dan een laagje asperges. Verdeel op het laatst de geprakte gekookte eieren eroverheen en bestrooi het geheel met paneermeel. Licht aandrukken. Leg de krullen boter erbovenop. 

Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwamde oven (180°C) tot de korst goudbruin is.

Kijk voor dit recept en andere aspergerecepten op de website van het Nederlands asperge centrum.

Print recept
Ingrediƫnten
  • 1kg asperges
  • 200 gram yorkham
  • 200 gram lichtbelegen kaas (om te raspen)
  • 4 eieren
  • 1 el bieslook (vers gesnipperd)
  • 1 el peterselie (vers gesnipperd)
  • Circa 50 gram roomboter, 6 krullen met de kaasschaaf van een pakje boter
  • Paneermeel