Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Gemengde groente uit de oven met paprika, courgette, knoflook en tomaatjes Print recept

Vegetarische ovenschotel met verschillende gezonde en verse groenten uit de streek. Proef het land!

Bereiding (Voor 4 personen)
Pel de sjalotjes en halveer ze. Verwijder de zaadjes van de paprika's en snijd ze in stukjes. Snijd de courgettes in plakjes. Ontvel de tomaatjes. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng alle groenten in een ovenschaal. Meng in een kommetje de olijfolie met zout en kruiden en pers de knoflook er boven uit. Besprenkel de groenten met het olijfoliemengsel. Rooster de groenten in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Leg de laatste 15 minuten de tomaatjes tussen de groenten en rooster ze kort mee. In 50 minuten klaar.

 

Print recept
Ingrediƫnten
  • 8 sjalotjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 milliliter olijfolie
  • zout
  • 1 eetlepel Franse kruiden
  • 8 Tasty-Tom tomaatjes