Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Limburgse asperges op de klassieke manier met Livar kookham en ei Print recept

De Livar gekookte hamsoorten zijn bij uitstek geschikt als begeleiding van de Koningin van de Groente: de Asperge. Dit mooie recept van Livar kookham met Limburgse asperges werd ontwikkeld door topchef René Brienen.

Bereiding (voor 4 personen)
Werkwijze asperges

De asperges in koud water zetten. Vervolgens zorgvuldig schillen. Afkoken in water met zout, beetgaar (Bij voorkeur sous-vide met de ingrediënten zoals vermeld (vacuüm garen, als een saté)).

Werkwijze saus
Aspergevocht inkoken met crème fraîche. Monteren met de blokjes koude boter. Deze later à la minute over de asperges gieten.

Werkwijze garnituur
Dagverse eieren in water met azijn pocheren, 2-3 minuten tegen de kook aan. In koud water laten schrikken. Aardappelen tot een tonmodel snijden (tourneren). Afkoken en op smaak brengen met roomboter en/of olijfolie. Bestrooien met vers gehakte peterselie. De gesneden Limburgse kloosterham lauwwarm over de asperges dresseren.

 

Print recept
Ingrediƫnten

Ingrediënten

  • 8 plakken Livar kookham
  • 2 kg AA1 asperges
  • 50 gr boter
  • 10 gr zeezout
  • 2 gr suiker
  • ½ dl olijfolie

Ingrediënten saus

  • 1 dl aspergevocht
  • 1 eetl crème fraîche
  • 50 gr roomboter
  • Peper en zout

Ingrediënten garnituur

  • 8 st. kleine aardappelen (Bintjes vastkokend)
  • 50 gr peterselie
  • 1 bos waterkers
  • 4-8 st. eieren
Tip!
Garneren met een tak waterkers.