Ontdek de Regio van de Smaak

Proef overheerlijke gerechten bereid met verse streekproducten

Limburgse aspergesalade Print recept

Een heerlijke salade met echt Limburgse asperges.

Bereiding
Kook de kipfilets in water met een bouillontablet gaar.
Snij de kipfilets in stukjes en laat ze afkoelen.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (ca 2 cm) en snij ze in stukken van circa 3 cm.
Kook de asperges met zout gaar.
Giet ze af en laat afkoelen.
Klop de slagroom niet te stijf.
Voeg de mayonaise en de ketchup toe.
Blijf roeren met een houten lepel totdat het een geheel is.
Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
Was de ijsbergsla en snij deze in stukjes.
Was de druiven en snij ze in de lengte doormidden.
Meng dee kipfiletstukjes met de aspergestukjes, de saus, de sla en de druiven.
Garneer met stukjes hardgekookt ei.

Print recept
Ingredi├źnten
  • 2 kipfilets
  • 1 kg asperges
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 200 gram pitloze druiven
  • 60 ml slagroom
  • 2 el mayonaise
  • tomatenketchup (naar smaak)
  • 2 hardgekookte eieren
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • Kippenbouillontablet
Tip!
Serveren met stokbrood en kruidenboter.